Catharas – Into The Battlefield

Porvoolainen death metal bändi aloitti uransa eri tyylisenä ja nimisenä. Miehistönvaihdosten myötä nimi ja tyylisuunta vakiintuivat nykyisiksi. Kalmankatkuista materiaalia on luvassa bändin uusimmalla ”Into The Battlefields” -demolla.

Catharasin musiikki poukkoilee perinteisen ja melodisemman death metallin välimaastossa ja ottaa molemmista mieluiset palat. Raskaat kappaleet kulkevat vokalistin kantamina eteenpäin, ja välillä melodiset kitarakuviot saavat nousta pintaan. Vokaalit tulevat matalalla huudolla ja varsin hyvällä soundilla. Laulu on vain hyvin tasapaksua läpi koko demon muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, joten se syö tehoa vokaaleista. Rummut nakuttavat hyvin pinnassa, mikä miellyttää ainakin tätä kuuntelijaa. Kitarat jäävät välillä pahasti vokaalien alle ja kitarasoundeissa olisi muutenkin petrattavaa. Nyt ne ovat turhan ”puhtoiset”.

Neljä biisiä sisältävä ”Into The Battlefields” esittelee bändin musiikillisen annin todella hyvin. Bändillä on selkeä kuva musiikista, jota se haluaa tehdä, mutta itse ulosanti ei vielä vakuuta. Lievät tuotannolliset heikkoudet ja ”löysästi” soitetut kohdat on bändin heikkous. Kitaraan enemmän surinaa, tiukempaa soittoa ja isommat soundit seuraavalla demolle. Suosittelen nyky death metallin faneille tutustumista demon nimikkokappaleeseen ”Into The Battelfields”, joka on demon äkäisintä antia.

6/10

Kappalelista:
01. Into The Battlefields
02. Mindless Violence
03. Declaration
04. Pray Of Void

http://www.myspace.com/catharas

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua