Cathedralin viimeinen Suomen-keikka Jalometalli-festivaalissa

12.-13. elokuuta Oulun Club Teatrian ympäristössä järjestettävän -festivaalin ohjelmisto on täydentynyt neljällä uudella esiintyjällä, joista valovoimaisin on brittiläinen doom/stoner-suosikki . Kattausta täydentävät lisäksi ruotsalainen , brittiläinen sekä Jalometalli Winterfestissäkin nähty kotimainen erikoisvieras A.R.G. Kymmenvuotista taivaltaan juhlivan Jalometallin esiintyjiksi ovat aikaisemmin varmistuneet brasilialainen , saksalainen , amerikkalainen sekä ruotsalaiset Grand Magus ja . Lisää esiintyjäjulkistuksia on luvassa piakkoin kevättalven aikana.

Cathedral loi uransa yhtenä doom metalin edelläkävijänä, mutta myöhemmiin yhtyeen musiikki on saanut groovaavampia stoner rock -elementtejä. Bändi on ilmoituksensa mukaan tulossa piakkoin 21-vuotisen uransa päätepisteeseen. Yhtyeen keulakuva Lee Dorrian on ilmoittanut, että bändi julkaisee ensi vuonna uransa kymmenennen ja viimeiseksi jäävän albumin. Jäähyväisiä vietetään kuitenkin osittain jo tämän vuoden puolella, sillä Jalometallin-keikka on bändin uran viimeinen ja tämän vuoden ainoa esiintyminen Suomessa. Yhtyeelle onkin annettu Jalometallin juhlafestarin päätösesiintyjän paikka lauantaiyönä.

Ruotsalainen death’n’roll-pioneeri Entombedin historia ulottuu 80-luvun loppupuolelle asti ja tuotantonsa kolme ensimmäistä albumia ”Left Hand Path”, ”Clandestine” ja ”Wolverine Blues” ovat kiistattomia pohjoismaisen metallin klassikoita. Ahkerana keikkailijana tunnettu ryhmä on myös säilyttänyt livekuntonsa vahvana. Jalometallin thrash-kattausta täydentää brittiläinen Evile. Seitsemän vuoden urallaan bändi on noussut uuden polven eurooppalaisten thrash-yhtyeiden kärkeen. Bändillä on suunnitelmissa julkaista kolmas täyspitkänsä tämän vuoden aikana ja esimakua uudesta materiaalista on varmasti tulossa kesän festarikeikalla. Jalometalli Winterfestissä paluukeikkansa heittänyt kotimainen oli yksi merkittävimpiä tekijöitä suomalaisen thrash metal -aallon nousussa 80-90-lukujen taitteessa. Bändin vanhasta kokoonpanosta mukana ovat edelleen laulaja-basisti Tepa Karjalainen sekä kitaristit Vesa Säkkinen ja Jari Kelloniemi. Edesmenneen rumpali Pasi Takkulan tilalle kannuttajaksi on kiinnitetty Timo Hanhijoki.

12.-13.8.2011 Oulu,
Kahden päivän liput alk. 68,30 € (ovelta 75 €), ikärajaton
Yhden päivän liput tulevat myyntiin keväällä.

Kommentoi julkaisua