Cauldron of Hate – Inquisition-EP

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 23.10.2013

cauldronofhateRikinkatkuinen mörssäri Cauldron of Hate mainitsee bändisuosikikseen TikTakin, suolestaa sinut ”Inquisition-EP”:llä ja tykittää muutenkin helvetin tiukkaa death metalia. Katujyrä on perustettu anno domini 2008, mutta 2012 bändi sai nykyisen kvartettimuotonsa. Tänä vuonna 2013 on ilmestynyt jo ”Cauldron of Hate – Demo(n)”, joten pojilla on ollut tiukka tahti levittää kauhua ja kaaosta audiovisuaalisesti. Kotipaikkana toimiva Espoo tuskin välttyy maanjäristyksiltä tulevaisuudessa.

Ei-tunnistettu elokuvapätkä toimii introna, jonka jälkeen ”Inquisition” potkaisee alavatsaan ja lennättää muutaman metrin taaksepäin. Vaihtelevasti nopeampi sekä tasainen murskaaminen saa niskametronomin tikittämään; ”Crematory Ritual” on tästä hyvä esimerkki maanisen kitaratilutuksen siivittämänä. ”Suffer Under My Reign” nojaa aavistuksen enemmän melodiaosuuksiin, unohtamatta kuitenkaan häpäistyä ruumista homeisessa arkussaan. Kananlihaefektiä haluaville on tässä ainutlaatuinen pakkaus.

Basso- ja diskanttirikas rutistus saa aikaan Mörbid Vomit -fiiliksiä, tarjolla on brutaalia meininkiä jo nimensäkin perusteella (välittömästi mieleen nousee Cannibal Corpse). Murina- ja karjuntaosuudet ovat ilmeisesti jaoteltu kielisoittajien kesken, joten suusta lähteneiden eritteiden määrä on taattu. Kitarat sahaavat siististi, mutta bassokitara toimii tällä kertaa viagrana – ponnekasta ja munakasta, niin kuin pitääkin. Rumpusoundit eivät ole ponnettomat, napakalle soitolle suuri plussa. Tämänkaltainen musiikki ei liikoja hienouksia vaadi, mutta omaperäisyyttä kannattaa tavoitella, ettei joudu tämän suuntauksen ”geneerinen”-kategoriaan. Käypää mättöä, mutta saman fiiliksen aiheuttaa moni muukin poppoo. Kansitaide taitaa kuitenkin olla tämän jengin mielestä yliarvostettua!

Tämän poppoon maaninen jauhaminen voi viedä melko pitkälle tulevaisuudessa. Pitemmittä puheitta: tässä erityisesti karnivoreille sopiva, brutaalisti ja verisesti flambeerattu kakku á la Cauldron of Hate.

8/10

Kappalelista:

  1. Inquisition
  2. Crematory Ritual
  3. Suffer Under My Reign

https://www.facebook.com/CauldronOfHate?fref=ts

Kirjoittanut: Kristian Kankare