Cauldron heittää vuoden ensimmäiset löylyt kiukaalle – ruodinnassa uusi levy ”The Last Words”

Vuosi 2019 oli hardcoreskenelle todella suuri ja antoisa. Toinen toistaan hullumpia albumeita tuli kuin sieniä sateella ja niistä moni timantti jäi runsauden takia myös varjopaikoille odottelemaan. Vuodesta ei juurikaan keritty toipua, kun UKHC-yhtye Cauldron julkaisi uutukaisen lättynsä tammikuun alussa. Yhtye ottaa vaikutteita 2000-luvun alkupuolen metalcoresta ja yhdistelee niitä nykypäivän myllybändeihin. Soundissa kuuluu niin The Devil Wears PradaxServitudex kuin suurta suosiota nauttinut Renounced. Yhtye on brittikiertueiden lisäksi käynyt keikkailemassa myös Euroopassa, ja uuden levyn ohella yhtye varmasti tulee pikkuhiljaa nousemaan myös Pohjoismaita kohti.  

Jo ensimmäiset biisit antavat kuulijalle kuvan, että todellakin tiedetään mitä tehdään. Biisit on sovitettu upeasti ja vanhoihin temppuihin on isketty oma uniikki soundi päälle. Keikoilta tuttua hullua menoa on luvassa tälläkin levyllä – ensimmäinen raita alkaa intron jälkeen raskaalla breakdownilla. Parin ekan biisin aikana tuleekin jo kaikki olennainen. Kuulja voi poimia riitasoituja, 2-step kohtia ja metalcorelle yleisiä helpompia melodisia osuuksia.   

Levyn kohokohdat ovat varmasti biisit ”F.Y.S” ja ”In The Passing of Season.” Ensimmäisessä raidassa on Phaze Two-yhtyeestä tuttu Dan Pastewka feattaamassa, ja jälkimmäisessä esiintyy Morality Raten järisyttävän hyvä Jess Nyx. Molemmat yhtyeet ovat tulleet ilmoille muutaman viime vuoden sisällä, mutta ovat pystyneet saavuttamaan suuren suosion hardcorepiireissä. 

Levyn viimeinen raita kantaa nimeä ”Becoming a Scarlet Reminder.” Aivan täydellinen lopetus tälle levylle, raskaat ja suhteellisen kevyttempoiset verset saa taukoa pitkästä instrumentaalikohdasta. Biisi nousee takaisin kertosäkeeseen, joka on tehty loistavasti muistuttamaan vuoden 2005 metalcoreskeneä. Levyn soundeista voisi jopa päätellä, että levykäinen on äänitetty 15 vuotta sitten. Koska hardcoreen kuuluu frendien hakkaaminen ja positiivinen yhteisöllisyys – on tämä viimeinen biisi lopetettu synkkään breikkiin.  

 Kaikessa lyhykäisyydessään tämä levy on mennyt todella nappiin sen kanssa mitä sillä haettiin. Old school-soundit ovat tulossa ryminällä takaisin muotiin ja tämä palvelee tarkoitusta todella upeasti. Näköjään myös vuosi 2020 saatiin startattua ryminällä. Toivottavasti yhtye nähdään lähiaikoina myös Suomen maaperällä. Hardcoreskene on kuitenkin myös kotimaassamme suuressa nousussa ja aktivoituneet keikkabuukkaajat kuolaavat jatkuvasti uusien aktien perään.  

9/10

Kappalelista: 

  1. Reprisal 
  2. The Last Words  
  3. When Goodbyes Ring Like Gunshots 
  4. F.Y.S (Dan from Phaze Two) 
  5. In The Passing Of Season (Jess from Morality Rate) 
  6. Becoming a Scarlet Reminder 

Kommentoi julkaisua