Celeb Car Crash – Ambush!

Italiasta kohti suurempia ympyröitä yrittävä Celeb Car Crash pyörittää Välimeren rannalla sijaitsevasta kotimaastaan huolimatta hyvinkin amerikkalaista post-grungea/hard rockia. Tämän kaltaiselle musiikillehan kyllä ottajia löytyy, kuten esimerkiksi jenkkijyrä Creed on osoittanut miljoonamyynneillään, mutta tämän italialaiskvartetin esikoisjulkaisu ”Ambush!” ei kuitenkaan maalaile mitään kovin positiivisia tulevaisuuden kuvia. Näissä, jo valmiiksi täyteen ahdetuissa piireissä erottuakseen vaaditaan nimittäin joko timanttisia biisejä tai edes jonkinlaista tarttumanpintaa, mutta ikävä kyllä tältä täyspitkältä ei kumpaakaan paljoa löydy.

Lyhyt ”Floating”- intro starttaa 13 kappaleen tasapaksun kokonaisuuden, joka on muutamaa ”ihan kiva”-tasoista poikkeusta lukuun ottamatta parsittu kasaan todella tympeistä kitarariffeistä, joista osan jopa rockmaailman sylkykuppi Nickelback heittäisi romukoppaan. Kertosäkeet eivät ole yhtä toivottomia ja esimerkiksi ennakkomaistiaisena julkaistu ”Jerk” voisi ihan hyvin soida vaikkapa Radio Rockilla. Ikävä kyllä sen ”I’m a jerk, ’cause I really care about you”-tyyliset sanoitukset ovat ehkä hieman turhan juustoista parisuhdeitkemistä tehdäkseen kappaleesta oikeasti jykevää rokkia.

B-luokan Velvet Revolver-kopioriffiä kierrättävä ”Dead Poets Society” on melko menevä viisu ja levyn paras kappale ”Blinded By The Light” sisältää ihan oikeasti groovaavaa rokkiriffittelyä. Muuten mennään melko lailla tasaisen harmaalla kappalemateriaalilla, joka ei jätä oikein minkäänlaista jälkeä kuulemisen jälkeen, mutta eivät varsinaisesti ärsytäkään. Laulaja/kitaristi Nicola Brigantin ääni on komea, mutta melko tavanomainen ja siitä puuttuu samanlaista väkevyyttä kuin vaikkapa Alter Bridgen Myles Kennedyltä.

”Ambush!” on jotenkin hieman turhauttavaa kuunneltavaa. Joissakin kappaleissa on ihan oikeaa potentiaalia, mutta ne eivät ikinä lähde sen kummemmin lentoon. Tiivistäminen olisi tehnyt tässä tapauksessa hyvää ja varsinkin aivan yhdentekevä The Beatles-cover ”I Am The Walrus” on kyllä täysin turhaan ängetty jo valmiiksi ylipitkälle levylle. Tällä esityksellä jäädään kyllä vielä toistaiseksi divaritason tekijäksi, sillä en keksi mitään syytä miksi joku kuuntelisi tätä mieluummin, kuin vaikkapa liukuhihnalla älyttömän tarttuvia rokkiviisuja suoltavaa Shinedownia.

5/10

Kappalelista:
1. Floating
2. Dead Poets Society
3. Celeb Car Crash
4. Tied Up
5. Get More
6. Blinded by the Light
7. Jerk
8. Something Wrong About Him
9. Dorothy
10. I Wear Black `Cause I’m Blue
11. The Runaways
12. I Am The Walrus
13. Bushido

https://www.facebook.com/CelebCarCrash

Kirjoittanut: Lassi Hinttala

Kommentoi julkaisua