Chainerection on kuin sekoitus The Hellacoptersia ja Kings Of Leonia – arviossa yhtyeen ”Alternative High” -albumi

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 26.6.2021

Albumin vauhdikas kansikuva antaa kuin sanattoman lupauksen siitä, mitä kuulija saa, kun laittaa ”Alternative High” -pitkäsoiton soimaan. Tiedossa on kahdentoista kappaleen verran energistä, The Hellacoptersin tyylistä rockia, jota ohjaa tarttuva groovi ja hikinen meininki.

Vuodesta 2009 olemassa ollut Chainerection julkaisi tänä keväänä toisen pitkäsoittonsa. Yhtyeen omien sanojen mukaan Chainerectionin juuret löytyvät 70-luvun Detroitista ja 90-luvun Tukholmasta, enkä voi olla asiasta eri mieltä, etenkään Tukholma-referenssin suhteen. Äänekoskelaisyhtyeen soundista kun on löydettävissä vivahteita niin The Hellacoptersin kuin Imperial State Electricin suunnilta. Tämän lisäksi yhtyeen lauluosuuksista vastaavan ”Pupun” ääni tuo mieleeni Kings Of Leonin Caleb Followillin. Mielleyhtymistä huolimatta Chainerection on onnistunut löytämään oman äänensä, joka seikkailee tuhdin blues rockin ja energisen action rockin välimaastossa.

Vaikka ”Alternative High” -albumilta löytyy peräti kaksitoista kappaletta, ovat ne action rockille tyypillisesti napakoita, ja siten kestoltaan kahden ja kolmen minuutin haarukassa. Tästä seuraakin se, että pitkäsoiton kuunteluun ei mene paljon puolta tuntia kauempaa. Kahdentoista kappaleen aikana Chainerection ehtii vakuuttaa kuuntelijan useaan otteeseen, vaikka äkkiseltään pitkäsoitolta ei nouse yhtään kappaletta ylitse muiden. Jokainen kappale ilahduttaa kuitenkin vimmaisella energialla ja intohimollaan rockia kohtaan. Kaikkinensa ”Alternative High” on tasokas albumi, joka tekee vaikutuksen asenteellaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

8/10

Kappalelista:

 1. Retaliation Song
 2. Second Hand Guerrilla
 3. Celebrate The Dead
 4. Online Patriot
 5. Alternative High
 6. Colliding Star
 7. Bombardero
 8. Riding The Turmoil
 9. Well Connected
 10. Pattern Of Freedom
 11. Evening Traveller
 12. Who Stole My Mojo

Chainerection Facebookissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat