Chalicelta uusi albumi joulukuussa – ensimmäinen näytekappale ”Wings I’ve Known” kuultavissa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 20.10.2020

Helsinkiläinen vuonna 2016 perustettu Chalice julkaisee ensimmäisen täyspitkänsä ”Trembling Crown” saksalaisen High Roller Recordsin kautta. CD on saatavilla 11.12. ja vinyyliversio 8.1.2021.

Muutaman pienjulkaisun jälkeen Chalice siirtyy seuraavalle tasolle eeppisen ja temaattisesti yhtenäisen 7 kappaleen kokonaisuuden kanssa. ”Trembling Crown” tarjoaa pohjoismaisen sielunmaiseman värittämää synkkää heavy metalia, jossa yhdistyvät niin äärimmäisemmän metallin melankolia kuin 70-luvun hard rock-perinteet pitkine instrumentaaliosioineen ja progressiivisine tunnelmineen.

Levyn konsepti perustuu muinaisen kuningaskunnan nousuun, tuhoon ja uudestisyntymään. Brittiläisen taiteilijasuuruuden, William Blaken maalaus levyn kannessa kuvastaa osuvasti albumin teatraalisuutta ja ylhäistä tunnelmaa. Tarinan mukana elävä musiikillinen dramaattisuus kuljettaa kuulijan perinnehevin läpi goottilaisen rockin ja jopa latinorytmien värittämään uniikkiin maailmaan.

Ensimmäinen näyte ”Wings I’ve Known” on uhkaava, pimeän energinen kappale vahvalla ja mieleenpainuvalla kertosäkeellä. Kappale toimii näyttävänä sisääntulona levynteon alla bändin kokoonpanon täydentäneelle rumpali Olli Törröselle. ”Wings” antaa vaikuttavan ensikatsauksen albumin hengestä ja nostaa kuulijan odotuksia.