The Chant julkaisee uuden albumin

The ChantViime vuosituhannen lopussa perustettu helsinkiläinen, melankoliaan ja tunnelmaan musiikissaan luottava julkaisee neljännen albuminsa ”New Haven” kesäkuun 6. päivä. Kaksi vuotta sitten ilmestyneellä ja kriitikoiden ylistämällä ”A Healing Place” -edeltäjällä yhtye tuntui lopullisesti löytäneen paikan, jossa kaikki palaset loksahtavat kohdalleen. Samalla vaikutti myös siltä, että yhtye tulee viihtymään tässä lämpimän orgaanisessa ja paikoin vahvasti akustispainotteisessa soundimaailmassa pitkään.

Toisin kuitenkin kävi. The Chant päätti jälleen haastaa itsensä ja kuulijat, tunkeutuen rohkeasti uusille alueille ja löytäen musiikkiinsa uusia sävyjä. Yhtyeen identiteetin kulmakivet, tummanpuhuvat äänimaisemat ja monisäikeiset sovitukset hienovaraisine koukkuineen, ovat edelleen läsnä, mutta ”New Haven” on edeltäjäänsä synkempi ja dramaattisempi. Laulaja Ilpo Paaselan teeskentelemätön tulkinta ylläpitää levyn hypnoottista tunnelmaa aina ensimmäisestä sävelestä viimeiseen saakka.

The Chant keikalla: 11.6. Henry’s Pub, Kuopio (mukana Iiwanajulma), 14.6. Monttu, Pori (mukana End of August) ja 5.7. On the Rocks, Helsinki.

”NEW HAVEN” BIISILISTA
1. Earthen
2. Minotaur
3. Playwright
4. Falling Kind
5. Drifter
6. Cloud Symmetry
7. Until We Witness It
8. Come to Pass

Kommentoi julkaisua