Chaos – Chaoslifter

Varkaudesta ponnistaa kolmen nuoren miehen Chaos, joka on ollut kasassa vuodesta 2011 asti. Nyt arvostelussa bändin uutukainen, ”Chaoslifter” EP.

Chaos soittaa melodista metallia, jossa on vahvoja viittauksia useampaan suuntaan, mutta vahvimpana ehkä nykyjenkkimetalli. Kappaleet sisältävät menevää ja varsin ovelaa riffittelyä kitaroilla, puhdasta ja räkäisempää laulua sekä monipuolisia kappalerakenteita. Bändillä on mukavan omankuuloista metallia ja selkeitä vaikutteita on vaikea nopeasti sanoa. Biisit kulkevat paljon kitaroiden varassa, vokalistin monipuolisen tulkinnan sävyttäessä biisejä.

Kotioloissa nauhoitettu EP sisältää yllättävän hyvät soundit, jotka pärjäävät vertailussa varsin hyvin. Kitaroissa on mukavasti voimaa ja tupla-basarit nakuttavat kivasti pinnassa. Vokaaleissa huutopuolella homma toimii ja pääosin puhtaissakin osissa. Välillä tosin kaverin ääneen toivoisi enemmän voimaa, mutta on paljon huonompiakin tullut vastaan. Puhtaita osuuksia on suhteellisen paljon ja huutopuoli on enemmänkin lisämausteena. EP:n parasta antia on lätyn päättävä ”Fradical”, joka potkii todella hyvin. Biisi on mukavan tiukka, äkäinen ja samaa voimaa voisi olla biiseissä enemmänkin.

Chaos on tehnyt varsin mukavan kuuloisen EP:n ja onnistuu olemaan suhteellisen itsensä kuuloinen. Jätkillä on hommat hyvällä pohjalla ja uskon, että bändistä kuulee vain hyvää tulevaisuudessa.

7/10

Kappalelista:
01. Shattered Man
02. Accidental Suicide
03. Time For Crisis
04. Brainwasher
05. Shadow Of The Sun
06. Fradical

http://www.myspace.com/chaosmetalsuomi

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua