Chaos Inception – The Abrogation

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.9.2012

Yhdysvaltalaisen Chaos Inceptionin uusimmalla ja järjestyksessään yhtyeen toisella ”The Abrogation” pitkäsoitolla kuullaan modernia ja nopeatempoista death metallia. Yhtye on perustettu Alabamassa ja ollut kasassa vasta vuodesta 2008 asti, joten kiitettävän hyvä levytystahti yhtyeellä ainakin on. Allekirjoittaneelle yhtye oli entuudestaan tuntematon, joten ei muuta kun levyä soittimeen ja ensimmäinen kappale kehiin.

Levy alkaa varsin lupaavasti, mutta jo muutaman kappaleen kuuntelun jälkeen alkaa siitä paistaa läpi selvästi kappaleiden samankaltaisuus ja sen takia jo neljännen kappaleen kohdalla meno alkaa hieman puuduttaa kuuntelijaa. Albumin kappaleet ovat melkein alusta loppuun nopeaa kaahausta, eikä niistä oikein meinaa edes huomata kun kappale vaihtuu. Useamman kuuntelukerran jälkeen kokonaisuus selkeytyy hieman, mutta mitään uutta death metal -genreen levy ei kyllä onnistu tuomaan millään saralla. Soittotaito on yhtyeellä kyllä hallussa kaikin puolin, mutta selvien tempovaihdosten puute tuo puuduttavuuden tunteen melko nopeasti. ”The Abrogation” on myös nopean temponsa takia varsin lyhyt levy, joka vaikeuttaa entisestään kappaleiden sisälle pääsemistä ja niistä nauttimisesta. Käteen ei oikein tunnu jäävän oikein juuri mitään selkeää kohokohtaa itse kappaleista, vain yksittäisiä kohtia sieltä täältä, joita aika-ajoin kappaleiden nopean vyörytyksen väliin heitellään. Levy on kuitenkin tuotettu varsin hyvin, joka pelastaa albumin nopeiden kappaleiden sekä huutojen puuroutumisen.

Loppukaneettina: esitys levyllä on kyllä soitannollisesti ammattimaisen kuuloista ja kappaleet ovat kirjoitusasultaan näissä puitteissa toimivia, mutta vielä paljon enemmän jatkossa kaipaisi monipuolisuutta ja tempovaidoksia, jotka loisivat omaperäisyyttä soittoon sekä omaa identiteettiä yhtyeelle. Tälläisenaan kun levy on liian perus varmaa ja turvallista kauraa. Toivottavasti yhtye keskittyy jatkossa enemmän kappaleiden rakenteisiin sekä omaperäisyyteen, koska tällaisena se valitettavasti kuuluu vain siihen death metallin harmaaseen massaan.

Suosittelen Chaos Inceptionin ”The Abrogation” levyä niille, jotka pitävät modernimmasta nopeatempoisesta death metalista ilman sen suurempia jarrutteluja. Samaan kastiin Chaos Inceptionin musiikin kanssa menevät yhtyeet, kuten esimerkiksi Dew-Scented, Misery Index ja Severe Torture. Mikäli pidät tämänkaltaisista yhtyeistä, niin ”The Abrogation” voi varmasti toimia myös sinulle.

7 / 10

Kappalelista:
1. The Abrogation
2. Phalanx (The Tip Of The Spear)
3. Lunatic Necromancy
4. Pazuzu Eternal
5. Hammer Of Infidel
6. Black Blood Vortex
7. Ancient Ways Prevail
8. The Exterminati
9. Scald Command

https://www.facebook.com/ChaosInception

Kirjoittanut: Teemu Sainio