Chaotech – Exist (Remastered)

Chaotech Exist on helsinkiläinen death metallia suoltava viisikko, joka on operoinut, aluksi eri nimellä ja kokoonpanolla tosin, vuodesta 2004 lähtien. Heidän viimeisin julkaisunsa ”Exist (Remastered)” on itse asiassa jo vuonna 2010 levytetyn albumin remasteroitu versio. Vaikka yhtye itse kuvaa omaa musiikkityyliään puhtaasti melodiseksi death metalliksi, on siinä mukana paljon vaikutteita niin sinfonisesta metallista kuin Meshuggah-tyyppisestä teknisyydestä. Ja tämä kombinaatio kyllä toimii!

”Exist (Remastered)” starttaa kauniin mahtipontisella orkestraatio-osuudella, joka voisi olla Tuomas Holopaisen kynästä lähtöisin. Tyyli kuitenkin muuttuu jyrkästi, kun ”Omerta” ja sitä seuraava ”Decreation” alkavat paahtaa kaiuttimista – molemmat kappaleet ovat välillä hämmentävä, mutta oudon hienolla tavalla toimiva yhdistelmä Children of Bodomia, Wintersunia ja Dimmu Borgiria kosketin- ja vokaaliosuuksineen, ja kitaran sekä rumpujen osalta maustettuna Meshuggahin kierolla koukuttelulla ja tempojen vaihtelulla. Kikkailua ja koukkuja kaikissa kappaleissa onkin hengästyttävän paljon, ja kertakuulemalla ne eivät välttämättä aukene, mikä on toki positiivistakin.  ”Exist” totisesti kestää monia kuunteluja, ja silti joka kuuntelukerralla korva tekee uusia jännittäviä löytöjä. Välillä tuntuu kuin yhden kappaleen sijaan olisi kuullut kolme, sillä yhdessäkin biisissä voi olla monta, toisistaan täysin poikkeavaa osaa.

Toimivin albumin kahdeksasta raidasta on allekirjoittaneen mielestä yli kymmenminuuttinen viisu ”Astray”, jossa on sovinnaisempi vaikkakin silti monipuolinen rakenne ja myös hieman vähemmän ryntäilyä eri suuntiin. Myös ”Fourth Reich ” toimii juuri samasta syystä kuin ”Astray”, ja tällä kappaleella Dimmu Borgirin vaikutteet kuuluvat erityisen selkeästi. ”Marshall” taas tuo väkisinkin mieleen Children of Bodomin, ja välillä odottaa jopa kuulevansa Alexi Laihon laulua ja tilutusta joissain kohdissa. ”Sinjected” ja toinen demotädin suosikki ja päätösraita ”Apparatus of Reason” toimivat myös erinomaisesti.

Soittotaidosta ei tämän bändin kohdalla ole epäilystä, ja vokalistin osuudet hoituvat vähintäänkin mallikkaasti tyylikkäine death-murinoineen. Paitsi melodisen death metallin, myös sinfonisen metallin ystäville ”Exist (Remastered)” tarjoaa nautittavaksi makeaa korvakarkkia. Jäämme odottamaan suurella mielenkiinnolla seuraavaa Chaotechin siirtoa ja julkaisua, sillä bändillä on paketti jo täysin kasassa, nyt vain sitten leima kylkeen ja paketti laajaan jakeluun!

8,5/10

www.facebook.com/Chaotech

http://chaotech1.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/user/chaotechband
http://soundcloud.com/chaotech

Kirjoittanut: Tanja Kyngäs

Kommentoi julkaisua