Charred Walls Of The Damned – Cold Winds On Timeless Days

Kirjoittanut Juha Attola - 24.10.2011

Charred Walls Of The Damned on ollut kohtalaisen tehokas; debyytti-albumista on mennyt aikaa vasta reilu vuosi, ja jo nyt pukkaa uutta albumia. ”Cold Winds On Timeless Days” -nimisen albumin julkaisee edeltäjän tavoin Metal Blade Records. Kyseessä on eräänlainen superkokoonpano, jonka jäsenillä on soittokokemusta yhtyeistä kuten mm. Iced Earth, Death, Testament ja Obituary. Pelkästään basisti Steve DiGiorgio on levyttänyt ainakin parinkymmenen eri kokoonpanon kanssa, joten ainakaan taitojen puolesta ei näillä kavereilla pitäisi olla hätää.

Itse albumi lähtee käyntiin ”Timeless Days”-nimisellä kappaleella. Periaatteessa kaikki toimii ihan hyvin; soittimet ovat näillä kavereilla hallussa ja Tim Owens laulaa hyvin, niin kuin yleensäkin. Itse kappale jättää kuitenkin hieman vaisun kuvan ja antaa odottaa, josko seuraavassa kipaleessa sitten lähtisi hieman tykimmin. ”Ashes Falling Upon Us” starttaakin ihan napakasti, mutta ei tunnu juurikaan vievän hommaa eteenpäin. Ikävä kyllä tämä tuntuu olevan koko levyn ongelma. Kappaleista ei juuri löydä isompia vikoja, mutta eipä niistä kovin moni jää mieleenkään. Hyviä hetkiä löytyy sieltä täältä, niin soitto kuin laulupuolellakin, mutta kokonaisuutena tämä on hivenen vaisu.

Jälleen kerran saa kuulija ihmetellä, miten tällaisella kokoonpanolla voidaan saada aikaan näin tasapaksu levy? Tuntuu jotenkin, että yhtyeen jokainen jäsen vetäisi hieman puolitehoisesti. Itse olisin odottanut esimerkiksi laulaja Tim Owensilta hieman räväkämpää ja monipuolisempaa esitystä, miehellä kun on kuitenkin kykyjä. Kappaleiden keskipituus liikkuu viiden minuutin kohdalla ja koko levylle tulee mittaa n. tunnin verran, ja kieltämättä se on kyllä hieman liikaa.

Olisin odottanut ja toivonut tältä yhtyeeltä huomattavasti enemmän, nyt se jää monien muiden jalkoihin. ”Cold Winds On Timeless Days” ei ole varsinaisesti huono levy, mutta ei myöskään levy, joka tulisi kovin aktiivisesti löytämään tiensä soittimeen. Mielestäni toimivimmat kappaleet olivat melkoisen hyvin jyräävä ”Lead The Way” sekä ”Forever Marching On”. Myös singlenä julkaistu ”Zerospan” on ihan toimiva ralli.

6/10

Kappalelista:

1.Timeless Days
2.Ashes Falling Upon Us
3.Zerospan
4.Cold Winds
5.Lead The Way
6.Forever Marching On
7.Guiding Me
8.The Beast Outside My Window
9.On Unclean Ground
10.Bloodworm
11.Admire The Heroes
12.Avoid The Light

www.myspace.com/charredwallsofthedamned

Kirjoittanut: Juha Attola