Children Of Bodomia, Wintersunia, Kalmahia: Suotana listasi Kaaoszinelle mielestään viisi parasta melodista death / black metal -albumia

Rovaniemen kylmässä ja pimeässä ilmastossa muhinut melodinen death metal -yhtye Suotana on julkaisemassa järjestyksessään toista albumiaan nimeltä ”Land Of The Ending Time” Reaper Entertainment Europen kautta toukokuun 28. päivä. Yhtyeen jäsenistä kitaristit Ville Rautio ja Pasi Portaankorva sekä rumpali Rauli Juopperi listasivat Kaaoszinelle viisi mielestään parasta melodista death- / black metal -albumia historian saatosta. Voit katsoa miesten valinnat sekä kuunnella albumit kokonaisuudessaan tästä:

Children of Bodom – ”Follow the Reaper”:

”Levyn kansitaide ja äänimaailma huokuu kylmyyttä ja kuolemaa. Melodisuus ja suoraviivaisuus puettuna toimiviin kappalerakenteisiin on kuitenkin se juttu, miksi tästä on tullut itselle hyvinkin tärkeä levy. Bändin kitaravetoisuus on aina vedonnut metallikitaristeihin ja joskus on tullut itselläkin opeteltua kyseisen levyn kappaleita. Levyllä on siis ollut myös vaikutusta omaan soittooni, sillä muuten varmaan vieläkin rämpyttelisin Iron Maidenia ja huonosti. Tämä on myös yksi niitä albumeita, mitkä yhdistivät minua ja Villeä jo ennen Suotanaa. -Pasi”

Catamenia – ”Morning Crimson”:

”Morning Crimson” ei musiikillisesti edusta bändin ‘’melodetheintä’’ materiaalia, mutta minulle se jokatapauksessa edustaa bändin ehdotonta parhaimmistoa. Tinkimätöntä, asenteella tehtyä tarttuvaa melodista black/death metallia ilman sen kummempaa turhaa kikkailua. Josset usko, niin laitappa soimaan: …And Winter Descends! -Ville

Dissection – ”The Somberlain”:

Dissection on varmasti tämän listan bändeistä se poikkeuksillisin. Siinä missä muut listan bändeistä vetää lähestulkoon täysin rehellistä Melo-deathia, niin Dissection tulee vasemman käden polkua pitkin ohi. Bändin ote melodiseen musiikkiin oli hyvin huumaava, kun sitä pikkupoikana ensikertaa kuuli. Erityisesti ”The Somberlain” levynä räjäytti pankin. Mieleenpainuvat melodiat ryyditettynä helvetillisillä saastalla ja liejulla, kuten kappaleessa ”In the Cold Winds Of Nowhere”..  Ei voi mennä kovin pahasti metsään.

Dissectionia tuli coveroitua useamman biisin verran ensimmäisen bändini kanssa, ja se on bändille kuin bändille meriitti, jos meidän kolmen hengen coverpoppoo vaivautui harjoittelemaan jonkun bändin biisin. -Rauli”

Kalmah – ”Swamplord”:

”Varmaan yksi suurimmista Suotanan perustamiseen vaikuttaneista albumeista. Minä ja Ville tavattiin alunperin yläasteella, ja usein koulun jälkeen mentiin sitten meille kuuntelemaan vähän heviä. Kyseisen levyn promo oli löytänyt isäpuoleni levyhyllyyn ja sitä sitten ihmeteltiin monituiset kerrat, että mitä se tämmönen on. Hienoilla melodioilla täytetty levy, ollen samalla myös likainen ja helvetin nopea.-Pasi”

Wintersun – ”Wintersun”:

”Tämä levy tuskin esittelyjä tai perusteluja sen kummemmin edes kaipaa, mutta tämä on ehkä jopa se ainoa levy tällä listalla, jonka voi allekirjoittaa koko meiän bändi. Levyn poweriin ja folkiin vahvasti viittaava melodetti iski ilmestyessään kuin halko päähän ja tekee sitä toki edelleen. Yksi omasta mielestä mainittava yksityiskohta levyllä on myös se, että siltä löytyy puhdasta vokalisointia sekoitettuna melodettiin, mikä on ainakin itselle ollut aina melkoinen punaine vaate. Harvassa ovat ne levyt, joissa moiset eivät nosta kylmiä väreitä pintaan ja nimenomaan siitä väärästä syystä. Jos Pasilla se levy, jota kotona kitaran kanssa illat hinkattiin oli Bodomin ”Follow the Reaper”, niin minun kohdalla se oli tämä. -Ville”

Voit tutustua Suatanan tuotantoon kuuntelemalla kappaleen ”Troutrace” yhtyeen tulevalta albumilta tästä:

Kommentoi julkaisua