Children Of Bodomille oma baari ja sauna sekä valokuvanäyttely Espooseen

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.9.2022

Children Of Bodomin jäsenet Henkka Seppälä, Jaska Raatikainen sekä Janne Wirman yhdessä Alexi Laihon kuolinpesän kanssa pääsevät toteuttamaan kaksi pitkäaikaista yhteistä haavetta, kun yhtyeen nimeä kantava baari BODOM BAR & SAUNA sekä STRIKES AND GUTTERS, UPS AND DOWNS -niminen valokuvanäyttely avataan Espoossa tulevan syksyn aikana. Espoon Kulttuurikeskuksessa 6. lokakuuta avattava valokuvanäyttely kattaa laajan valikoiman kuvia yhtyeen uran varrelta. 11. marraskuuta toteutuu yhtyeen toinen unelma kun baarin sekä kolme saunaa kattava Bodom Bar & Sauna avaa ovensa yleisölle. Tilassa on nähtävillä paljon yhtyeen uraan ja kiertueisiin liittyvää esineistöä kuten soittimia ja rekvisiittaa.

STRIKES AND GUTTERS, UPS AND DOWNS -VALOKUVANÄYTTELY

Children Of Bodomin tarina alkoi 1990-luvun alun Espoossa, tarkemmin sanottuna Tapiolassa. Viisi nuorta kaveria ja palava kunnianhimo musiikintekemiseen.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

”Pian Espoon autotallit ja kellarit kävi meille pieniksi. Siirryttiin Lepakkoon. Ahtauduttiin pakuihin, ei nukuttu. Tehtiin pieniä keikkoja. Tehtiin ne suurella tunteella. Treenattiin kurinalaisesti, treenattiin hulluna. Juotiin kaljaa, lyötiin päätä seinään. Paleltiin, hikoiltiin. Ja sitten taas treenattiin.

Ennen vuosituhannen vaihdetta bändimme oli jo käynyt Euroopassa ja Japanissa kiertueilla. Päästiin soittamaan paikkoihin, joista ei edes osattu unelmoida, vapaapäivinä levähtämään paikkoihin, joista ei oltu edes kuultu. Ei osattu kuvitellakaan, että se olisi vasta alkua, että tätä saataisiin tehdä vielä kaksi vuosikymmentä.

Noiden reilun parin vuosikymmenen aikana bändi loi itselleen julkisuuskuvan, joka osaltaan rakentui julkisuuteen ”päästetyistä” valokuvista.

Bändejähän kuvataan jatkuvasti. Meidänkin kohdalla jokaisen julkaisun yhteydessä otettiin ammattimaiset kuvat joista yleisön nähtäväksi valittiin tarkasti ne edustavimmat. Toisaalta, ylivoimaisesti suurin osa bändikuvista on otettu keikoilla. Niissä bändi on soittamassa lavalla, tekemässä juuri sitä mitä bändi haluaakin yleisön näkevän ja kuulevan. Parinkymmenen julkaisun ja muutaman tuhannen Bodomin keikan yhteydessä meistä on otettu miljoonia kuvia.

Children Of Bodom oli bändi joka teki musiikkia äärimmäisen vakavissaan. Samaan aikaan huumori ja kyky nauraa itsellemme olivat yhtä lailla tärkeitä asioita, jotka piti meitä kasassa kaikki nuo vuodet.

Kun saimme mahdollisuuden valokuvanäyttelyyn, saimme samalla syyn palata ajassa taaksepäin kahlaamalla läpi tuhansia kuvia matkamme varrelta.

Halusimme tuoda esille kuvia, joista välittyy se yhteys joka välillämme oli. Se yhteys joka meidän ja faniemme välillä oli. Valitsimme myös kuvia, joissa näkyy kiertävän muusikon ”arki”, ne hyvät hetket, mutta myös ne vaisummat hetket.

Tämä näyttely syntyi viiden osapuolen; kuvaajan, Alexin kuolinpesän, Henkan, Jannen ja Jaskan, yhteistyönä.

Olemme kiitollisia Espoon Kulttuurikeskukselle, että pääsemme esittelemään uraamme juuri tänne, bändimme syntysijoille Espoon Tapiolaan. Kivenheiton päähän koulusta, jossa me tavattiin.

Alexi Laihon muistolle.”

Strikes and Gutters, Ups and Downs | Children of Bodom in retrospective photos
6.-30.10.2022 | Näyttelytila AHJO | Espoon kulttuurikeskus
Näyttely on avoinna yleisölle kulttuurikeskuksen aukioloaikojen mukaisesti (ma–pe 8–21, la 9–18 ja su 9–15).

BODOM BAR & SAUNA

”Me kierrettiin maailmaa aktiivisesti vuodesta 1998 vuoteen 2019. Me ollaan myös käyty baareissa melkein kaikkialla missä ollaan soitettu. Tokion Hard Rock Cafésta Milwaukeen laitakaupungin räkälään. Legendaarisesta Hollywoodin Rainbowsta Lontoon Crobariin.

Kaikkihan haaveilee aina oman paikan perustamisesta, eikä me olla oltu siinä ikinä poikkeus. Bodomin uran loppusuoran häämöttäessä tätä haavetta alettiin miettiä enemmän tosissaan. Haaveeseen tarttumista vauhditti se, että vuosien kiertämisestä meille on jäänyt varasto täyteen tavaraa. Tavaraa, jota on käytetty kiertueilla ja jota ilman keikat ei olisi tapahtunut sellaisina kuin ne tapahtui. Meillä on vahva tunne, että näitä asioita pitäisi saada näytille sellaisille ihmisille, joita Bodom on joskus koskettanut. Niiden ei pidä pölyttyä pimeässä varastossa.

Ajatus museosta tuntui jotenkin vieraalta, mutta ajatus baarista, joka toimisi samalla ”museona”, tuntuikin luontevalta. Ajatus oli hautumistilassa, kunnes yllättäen, kuin aamuöinen valomerkki, parivaljakko Jykä Peltonen ja Kimmo Helistö otti meihin yhteyttä ehdottaen yhteistyötä. He olivat valmiita toteuttamaan meidän kanssa Bodomille tukikohdan, hardrockcafen ja amerikkalaisen dive barin epäpyhän risteytyksen, pääkallopaikan jossa yhdistyy baari, museo ja tietenkin sauna. Luonnollisesti Espooseen, samoille seuduille mistä koko Bodom aikoinaan lähti.

Jaska, Janne ja Henkka”

BODOM BAR & SAUNA sijaitsee Espoossa, metropysäkin läheisyydessä ja käsittää anniskeluravintolan lisäksi kolme saunaa. Ravintolaan ei ole pääsymaksua (lukuun ottamatta saunoja) eikä ikärajaa.
Tila aukeaa yleisölle 10.11.2022.

Tarkempia lisätietoja tulossa lähiaikoina seuraaviin somekanaviin:

Kotisivut www.cobhc.com
Facebook https://www.facebook.com/bodombar/
Instagram https://www.instagram.com/bodombar/