Children Of Bodomin entinen kitaristi Roope Latvala Chaoszinen videohaastattelussa: ”Bändistä potkujen saannin myötä elämästä katosi pohja, mutta olen nyt viime ajat kirjoittanut paljon uutta musiikkia”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 24.8.2021

Roope Latvalaa voidaan luonnehtia kitaransoiton perusteella yhdeksi suomimetallin ensimmäisistä merkittävistä tiennäyttäjistä. Hän oli Stonen perustajajäsen, joka oli Suomen ensimmäisiä varsinaisen metallimusiikin pioneereja. Stonen lisäksi Latvala on tullut tunnetuksi myös erityisesti Children of Bodomin toisena kitaristina, jossa ehti vaikuttaa aina vuodesta 2003 vuoteen 2015 asti.

Toukokuussa 2015 Children of Bodom kertoi Latvalalle vain päiviä ennen ”I Worship Chaos” -albumin nauhoituksia, ettei hänen palveluksia enää tarvita. Tieto potkuista tuli Latvalalle yllätyksenä, sillä hän oli virittänyt ja huollattanut kitaransa kuntoon uuden albumin nauhoituksia varten.

Children Of Bodomista saatujen potkujen jälkeen Latvalan valtasi syvä masennus ja hän myönsikin Ylen ”Minä – keskusteluja muusikoiden kanssa” -artikkelisarjassa kitanneensa kaljaa sekä rypeneensä byrokratiakierteessä:

”Siinä meni kaikki niin päin vittua kuin olla ja voi. Mulle tuli siitä niin kauhea downeri, etten tehnyt seuraavaan vuoteen oikeastaan muuta kuin kittasin kaljaa ja ryvin byrokratiakierteessä. Kitarat mä heitin samana päivänä laukkuun, enkä ole vieläkään avannut. Ne on perkele olleet siellä nyt kaksi vuotta ja toiset pitempäänkin.”

”Soittaminen on aina ollut mulle tärkeä ja pyhä juttu, ja sitten tuli niin pahasti takkiin. Ihan kuin multa oltaisiin kielletty soittaminen. Tuli sellainen olo, että en uskalla edes koskea kitaroihin.”

”Olen ollut vähän katkera noille jätkille. Sieltä tuli niin puukkoa selkään ja sitten sitä on vielä käännetty lisää. Mykkäkoulusta kaikki alkoi ja mykkäkouluun se myös loppui, saatana. Mä en tiedä mitä mä olen tehnyt. Mä en vaan tiedä.”

Children Of Bodomista lähtönsä jälkeen Latvala on viettänyt hiljaiseloa keikkailun osalta ja kirjoittanut omien sanojensa mukaan myös paljon uutta musiikkia. Kaaoszinen sisarlehti Chaoszine tapasi kitaralegendan hiljattain videohaastattelun merkeissä Helsingin On The Rocksissa ja keskusteli mm. Children Of Bodomista tulleista potkuista sekä bändin viimeisestä keikasta, Alexi Laihon kuolemasta sekä Latvalan tulevaisuuden suunnitelmista.

Voit katsoa videohaastattelun kokonaisuudessaan tästä:

Voit seurata Chaoszinea sosiaalisessa mediassa täällä:
https://www.facebook.com/Chaoszineofficial
https://www.twitter.com/chaoszine1
https://www.instagram.com/kaaostv