Chilen nopein kitaristi asuu Suomen Turussa: Kylmä skandinaavinen metalli kohtaa lämpimän latinalaisen rytmin ”Suomen Cueca” -kappaleessa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.9.2021

Erick Avila muutti Suomeen kaksi vuotta sitten rakkaudesta raskaaseen musiikkiin ja rakentaa nyt uutta uraa täällä. Hän on yksi Chilen tunnetuimmista metallikitaristeista. Hän on myös säveltäjä, tuottaja ja toiminut pitkään chileläisen Six Magics -yhtyeen nokkamiehenä.

Avila perusti nimeään kantavan yhtyeen kolmen suomalaismuusikon kanssa. Yhtye tekee nyt jotain, mitä kukaan ei ole aiemmin tehnyt – yhdistää metallin ja latinalaisen Amerikan kuumat rytmit, kuten chileläisen cuecan, argentiinalaisen tangon, brasilialaisen bossanovan sekä kuubalaisen salsan.

Ensimmäinen single, energinen kuubalainen salsa ”Songo”, julkaistiin toukokuussa, ja nyt yhtye tekee paluun instrumentaalilla kappaleella, jossa sekoitellaan perinteistä chileläistä kansanmusiikkia cuecaa vahvasti särötettyihin kitaravalleihin. ”Suomen Cueca” on uusi tapa näyttää Chilen kansallistanssin rytmejä metallimusiikin ystäville!

Voit katsoa ”Suomen Cueca” -kappaleesta julkaistun videon tästä:

Uuden singlen kylkiäisinä julkaistiin Aleksi Saarirannan ohjaama musiikkivideo, jossa esitellään hiukan melankolista ja jopa kaurismäkeläisen suomalaista katsantoa.

Erick Avila -yhtye on saanut hyvän vastaanoton Chilessä ja Suomessa kulttuurinvaihtoon liittyvällä videoblogisarjalla. Sarja julkaistiin sosiaalisessa mediassa keväällä ja se esittelee Avilan näkökulmasta muuttoa Chilestä Suomeen ja sen mukanaan tuomaan haasteita.

Onko Erick Avila yhtyeineen seuraava, joka lyö läpi latinalaisessa Amerikassa?

Avilan entinen yhtye Six Magics on kiertänyt latinalaisen Amerikan lisäksi myös Euroopassa. Se on rikkonut tuhatpäisen yleisön rajan ja lämmitellyt mm. Nightwishia ja Tarja Turusta. Avilalla onkin laaja fanikunta Chilessä jo 20 vuoden ajalta ja hän on inspiraation lähde alueen kitaristeille.

Erick Avila -yhtye:
Erick Avila – kitara, laulu
Tuomas Riihimäki – kosketinsoittimet
Aki Kontiokangas – basso
Elias Koljonen – rummut

Luetuimmat

Uusimmat