Chimairan Mark Hunterin mukaan bändi saattoi alun perin keksiä termin ”New Wave of American Heavy Metal”
Moni 2000-luvun metallibändi, joka nousi suosioon nu metallin hiivuttua, sai ylleen termin ”new wave of American heavy metal”. Kyseinen termi on muunnos ”new wave of British heavy metal” -liikkeestä, jolla pyrittiin kuvailemaan sellaisia yhtyeitä, kuten Trivium, Lamb of God, Avenged Sevenfold, DevilDriver, Killswitch Engage ja Chimaira. Myöhemmin kyseiset yhtyeet ovat asettuneet selvempiin genrelokeroihin, mutta termiä käytetään toisinaan edelleen kuvaamaan tuota tiettyä aikaa ja silloin nousussa olleita tulevia menestysbändejä.
Nyt Chimairan solisti Mark Hunter on ehdottanut, että se olisi ollut itse asiassa Chimairan ansiota, että kyseistä kattotermiä alun alkaenkaan alettiin käyttää. Hunter kertoo tuoreessa Talk Toomeyn podcastissa, että bändi käytti kyseistä fraasia omissa oheistuotteissaan 2000-luvun alussa.
”Se on yksi niistä asioista, joita teimme [Pass Out of Existencen] aikana – meillä oli sellainen t-paita. Meidän silloinen äänimiehemme, Wedge, oli kova Iron Maidenin fani. Joka ilta ennen soittoamme me kuuntelimme kaiuttimista Iron Maidenia. Joten aloimme sitten kehittelemään paitaideoita, ja olimme, että ’hei, käytetään Iron Maidenin fonttia, miltä nimemme näyttäisi? Ja muutetaan se sitten ’New Wave of American Heavy Metalliksi’ sen sijaan, että siinä lukisi ’New Wave of British Heavy Metal’, ja päätimme sitten toteuttaa sen.
Muistan nuorempana hommanneeni ’New Wave of British Heavy Metal’ -albumeita, ja se luki niissä levyissä. He halusivat sinun tietävän, että se oli lähes kuin brändi. Joten kun julkaisimme CD-singlen pressille – ja nämä olivat niitä ensimmäisiä kappaleita, joita he saattoivat soittaa ennen levyä – sitä kutsuttiin ’New Wave of American Heavy Metal’ -sampleriksi. Ja minun tietääkseni se fraasi ei ollut olemassa ennen tuota paitaa vuosina 2001-2002, ellei joku voi todistaa minun olevan väärässä”, Hunter kertoo.
Alhaalla kuvia paidasta, sekä Guitar One -lehden numerosta, jonka kannessa fraasia käytetään.
Keskustelun voit kuunnella kokonaisuudessaan alhaalta.