Chino Morenon mukaan Stephen Carpenterin salaliittopuheet saattavat johtua ”pilvestä” ja ”vainoharhaisuudesta”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 21.10.2021

Moni metalliyhtye Deftonesin fani siristi silmiään viime vuonna, kun bändin kitaristi Stephen Carpenter puhui julkisuudessa uskovansa niin kutsuttuun flat earth -teoriaan, jonka mukaan maapallo ei ole oikeasti pallo vaan litteä. Carpenter itse tosin ei ole varma, onko planeettamme litteä, mutta hän ei usko sen olevan pallon muotoinen. Lisäksi Carpenter kertoi rokotekriittisiä näkemyksiä ja ajatuksen siitä, että avaruus on vain ihmisen mielikuvitusta.

Nyt Carpenterin bändikaveri, Deftonesin laulaja Chino Moreno on kertonut omia mielipiteitään Carpenterin lausunnoista tuoreessa The Peer Pleasure Podcastin haastattelussa. Moreno pohtii, että Carpenterin lausuntoihin ovat varmasti vaikuttaneet kannabiksen polttaminen sekä vainoharhaisuus.

”Se [kommenttien kuuleminen] oli hetken aikaa todella vaikeaa, koska olen ollut hänen ystävänsä 10-vuotiaasta asti. Hän ei ole aina ollut tällainen”, Chino kertoo, ja jatkaa: ”Sanon, että pilven pössyttelemisellä on luultavasti vähän tekemistä hänen salaliittojensa ja tämän ja tuon kanssa, koska hän vain, tiedättehän… Ja sitten hän luultavasti istuu kotona ja katselee niitä sivustoja, mitä ikinä katseleekin. [Se] ei varmaankaan auta, että on ihan pöllyissä ja kaikkea sellaista.”

Moreno kertoo kuitenkin olevansa Carpenterin kanssa kaikesta huolimatta läheinen, ja että kaksikko tykkää soittaa yhdessä musiikkia niin kuin aina ennenkin.

”On kuitenkin outoa, että kun olemme yhdessä, emme edes puhu mistään sellaisesta. Me soitamme musiikkia, nauramme, meillä on hauskaa soittaa musiikkia. Olemme edelleen samanlaisia ystäviä kuin lapsena. Mutta olen kuullut hänen rönsyilevän ennenkin, ja kuuntelen häntä kaksi minuuttia, mutta sitten en voi enää kuunnella, ymmärrätkö mitä tarkoitan? Koska hänellä menee yli.”

Moreno myös tiedostaa, että Carpenterin kommenttien takana on varmasti huolta maailmasta:

”Sanon kuitenkin, etten usko, että mikään hänen sanomisistaan perustuu jollekin negatiiviselle halulle. Koska hän on todella huolissaan yhteiskunnasta… Ja luulen, että se on hieman vainoharhaisuutta. En halua puhua hänen puolestaan, mutta minusta tuntuu siltä, ja kuten sanoin aiemmin, ehkä pilvi ei auta siihen, mutta hän on vainoharhainen.”