Chris Fehn pakotettiin asianajajansa mukaan allekirjoittamaan huono sopimus ennen studioon astumista: ”Ota tai jätä”

Photo credit: Paul Harries

Yhdysvaltalaisen metalliyhtye Slipknotin ympärillä on ollut kuhinaa bändin pitkäaikaisen perkussionistin Chris Fehnin haastettua yhtye oikeuteen. Fehn haastoi oikeuteen yhtyeen laulajan Corey Taylorin sekä perkussionistin ja johtohahmon Shawn ”Clown” Crahanin. Fehn syyttää kaksikkoa muun muassa hänelle kuuluvien palkkioiden pimittämisestä ja kuuden eri yhtiön perustamisesta, mistä Fehnilla ei ole ollut tietoa.

Fehnin yhtenä asianajajana toimiva Joel B. Rothman on antanut Rock Feedin tuoreessa haastattelussa hieman lisätietoa syytteestä ja sen taustoista. Rothmanin mukaan Fehn joutui allekirjoittamaan itsensä kannalta huonon sopimuksen ennen kuin hänet päästettiin edes studioon nauhoittamaan yhtyeen uusinta albumia. Pelin henki oli Rothmanin mukaan ”ota tai jätä”:

”Syy koko oikeusjutun takana on ’ota tai jätä, et ole yhdenvertainen yhtyeen jäsen’ -tyylinen sopimus, joka oli ehtona sille, että hän pääsee osallistumaan bändin tulevan albumin työstämiseen. En aio kertoa kaikkia sen yksityiskohtia, mutta sanon sen sijaan tämän. Jos olet antanut elämästäsi 20 vuotta Slipknotin kaltaiselle hankkeelle, olet antanut kaikkesi, vuodattanut hikeä, kyyneliä ja verta yrittäen tehdä bändistä parhaan mahdollisen, ja sen jälkeen sinua kohdellaan toisarvoisesti, niin en usko, että kukaan tätä kuunteleva kokisi asian eri tavalla kuin Chris. Eli siltä, että hän ei saa ansaitsemaansa arvostusta. Puhuttuani Fehnin muiden asianajajien kanssa ymmärsimme, että häntä on bändin alussa kohdeltu tasavertaisesti, kunnes myöhemmin menestyksen myötä asiat muuttuivat. Se ei vaikuttanut mielestämme oikeudenmukaiselta. Ymmärtämiemme faktojen perusteella hän aloitti tasa-arvoisena kumppanina, ja häntä pitäisi kohdella sellaisena jatkossakin.”

Slipknot julkaisi jokin aika sitten kotisivuillaan viestin Fehnin erottamisesta, mutta kyseinen ilmoitus on sittemmin poistettu. Corey Taylor otti lyhyesti kantaa Fehnin erottamiseen toteamalla, että heitä syytetään valheellisesti.

Kommentoi julkaisua