Chris Fehnin mukaan Slipknot perusti kuusi eri yhtiötä hänen tietämättään

Yhdysvaltalaisen metalliyhtye Slipknotin pitkäaikainen perkussionisti Chris Fehn haastoi yhtyeen hiljattain oikeuteen. Fehnin mukaan yhtye on jättänyt maksamatta suuren määrän korvauksia, ja että bändi on perustanut hänen tietämättän suuren määrän eri yrityksiä, joista hän ei ole saanut tuottoja.

Nyt julkiseksi tulleen tuomioistuimen asiakirjan mukaan perustettuja yhtiöitä on kokonaisuudessaan kuusi: kaksi eri versiota Slipknot Incorporatedista (Kalifornian ja New Yorkin versiot), Knot Merch LLC, Knot Touring LLC, SK Productions LLC ja SK Touring Incorporated. Lisäksi Fehn on haastanut oikeuteen bändin laulajan Corey Taylorin, bändin toisen perkussionistin ja kantavan voiman, Michael Shawn ”Clown” Crahanin, sekä bändin managerin Robert Shoren ja tämän lakifirman, Rob Shore & Associates Incorporatedin.

Fehn on haastanut tahot oikeuteen myös kahdesta ”luottamuksellisten velvollisuuksien rikkomisesta”, yhdestä ”suullisen sopimuksen rikkomisesta” sekä edunpalautuksesta. Fehnin mukaan hän aloitti kumppaniuden Taylorin ja Crahanin kanssa vuonna 1998, jolloin luotiin suostumuksen alainen kumppanuus, joka päättyisi yhden osapuolen niin halutessa ilman seuraamuksia. Fehnin mukaan hänelle ei kuitenkaan ole kerrottu yhdestäkään aiemmin mainitusta yhtiöstä, eikä hän ole tiennyt niistä ennen tätä päivää. Hänen mukaansa bändin manageri Shore ja tämän lakifirma myös suosivat Tayloria ja Crahania siitä huolimatta, että näiden tahojen on tarkoitus kohdella kaikkia yhtyeen jäseniä yhdenvertaisesti. Kaiken tämän lisäksi Fehnin mukaan Taylor ja Crahan myös haalivat itselleen rahaa epäoikeudenmukaisesti muihin jäseniin verrattuna. Siitä huolimatta, että Fehn kertoo toteuttaneensa omat osuutensa sopimuksesta, ei hän ole mielestään saanut oikeudenmukaista korvausta.

Kyseessä on kinkkinen tapaus, jonka kaikki tiedot eivät luonnollisesti ole selvillä. Fehnin oma puoli tarinasta on selvillä, mutta Taylorin ja Crahanin näkökulma ovat vielä pimennossa. Taylorin itsensä mukaan häntä syytetään valheellisesti, ja bändi julkaisi kotisivuillaan viestin, jonka mukaan Fehn on erotettu yhtyeestä.

Kommentoi julkaisua