Chromatic Dark – Inhuman Conviction

Chromatic Darkin musiikki on yllättävän omankuuloistaan. Biisit ovat melodisia ja raskaita, tempo on pidetty alhaisena. On kuin Göteborgin poikien tuotantoa sekoittaisi suomalaisen Diablon tuotantoon. Musiikista tulee myös mieleen One Man Army And The Undead Quartet, mutta eniten bändi on itsensä kuuloinen, josta iso hatunnosto.

Soundipuoli on kunnossa, ja soittimet soivat hyvin ja ovat tasapainossa. Kitarasoundin tummuus miellyttää korvaa ja korkealle viedyt harmoniat toimivat. Harmittavasti vokalisti on vähän tasapaksu ja laulusta puuttuu isoin terä. Pidemmän päälle asia alkaa häiritä, joten pientä petrattavaa on.

”Inhuman Conviction” ei tarjoa useammalla kuuntelulla mitään merkittävän hienoa tai nerokasta. Vaikka bändillä on oma tyylinsä ja lähestymisensä musiikkiin, jokin tietty tarttumapinta puuttuu. Biisit runnovat ohi ilman sen suurempia tuntemuksia. Ainoastaan viimeisenä biisinä tulevassa ”Paybackissä” on tiettyä ”munaa”, jota tällainen musiikki tarvitsee. Biisissä on tiukka tempo ja komeita kitarasooloja. on soittotaidoiltaan suhteellisen valmis paketti, ja osaavan tuottajan kourissa bändistä voi tulla isokin nimi. Bändin on vain saatava biiseihin lisää iskevyyttä.

6/10

01. The Unit
02. Inner Cell
03. Payback


http://www.mikseri.net/chromaticdark/

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: