Cigarette Crossfire – In Between The Cure And The Disease

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 23.12.2011

Siitä ei ole kauaakaan, kun käsissäni oli Cigarette Crossfiren ensimmäinen seiskatuumainen, ja nyt kouraan iskettiin jo täysmittainen levy. Matkalla jenkkilafka on kuitenkin vaihtunut kotimaiseen Combat Rock Industryyn, mikä oli jo täysin odotettavissa pelkästään bändin miehistön perusteellakin.

Mikäli aiempi arvostelu jäi lukematta, niin Cigarette Crossfire soittaa synkillä äänivalleilla rikastettua kitaravetoista, melodista punk rockia. Täyspitkän kiekon myötä yhtye on löytänyt oman helpommin lähestyttävän tyylinsä, myös seiskan yhteydessä esille tulleet Hotwatermusic-vaikutteet ovat kaikonneet lähes kokonaan.

”In Between The Cure And The Diseasella” on soundi kohdillaan, vaikka pientä tunkkaisuutta on jätetty ilmaan ihan pelkästään tunnelman vuoksi. Soittokin sujuu mutkitta ja groovea löytyy, nopeutta on ajoittain nostettu ja variaatioita löytyy suuntaan jos toiseenkin. Parhaiten huomiota herättää mm. ”Patriarchatesin”, rumpujen säestämä marssitus, sekä ”Patriot – Idiot”, ”Blind Majority”, ”Words” ja ”Misled By Consequenses” äärimmäisen tarttuvine kertosäkeineen. Täysiä huteja ei siis albumilta löydy ainuttakaan, laatu on tasaista ja taattua.

Cigarette Crossfire on lyhyessä ajassa noussut yhdeksi kotimaisen punk rockin kärkinimeksi, se ilmenee myös yhtyeen keikkalistasta. Eikä suotta – onhan kyseessä kuitenkin varsin pätevää tavaraa.

8/10

Kappalelista:

01. Patriot = Idiot
02. Patriarchates
03. Void
04. Form Before Function
05. Heal To Be Broken
06. Blind Majority
07. Words
08. Shadows Fall
09. A Choice
10. Misled By Consequences

http://www.facebook.com/CigaretteCrossfire

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen