Cigarette Crossfire – S/T 7”

Helsinki-Kerava-Riihimäki -suunnilta ponnistaa nuorehko melodinen punk rock-yhtye . Vaikka bändi nuori onkin niin sen taustalla seisovilta herroilta löytyy vankkaa kokemusta jo yhtyeistä kuten , Buried At Last ja .

Yhtyeen debyyttiseiska tarjoilee kolmen raidan verran melankolista, rokkaavaa ja varsin monipuolista punkkia mm. in ja in jalanjäljissä. Kestoa setillä on n.10 minuutin verran, mutta sen pureskelu vaatii helposti useamman kerran kiekon pyörittelyä päästäkseen hommasta kunnolla jyvälle.

A-puolen avaa ”Man’s Best Friend” päälle puskevalla massiivisella kitaravallilla, joka kerää voimia allensa aina räjähtävään kertsiin asti. Perään pyörähtää samaa rataa rullaava melankolisempi veto ”Start Again”, jossa on hieman suuntauksia myös post-hardcoren suuntaan. B-puolella on annettu myös hieman sijaa hidastelulle neliminuuttisessa (b-puolen ainoassa) vedossa ”Gray”, joka todellakin jättää jälkeensä harmaan tunnelman.

Hieman kehnot soundit verottaa kuuntelukokemusta väistämättä ja siinä varmasti piilee osasyy siihen, ettei tämä materiaali pääse aivan täysiin voimiinsa. Täytyy kuitenkin nostaa hattua erittäin mainiosta pelinavauksesta ja aionkin heti samalta istumalta hankkia käsiini skottilaisen Shatterhandin kanssa tehdyn split seiskan.

Ps. Paketissa tulee mukana myös mp3-latauslipuke josta olenkin hyvin kiitollinen.

8/10

Kappalelista:
A
01. Man’s Best Friend
02. Start Again
B
01. Gray

http://www.cigarettecrossfire.com/

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Kommentoi julkaisua