Circle II Circle – Consequence Of Power

Vuonna 2001 perustettu, melodista heavy metallia soittava Circle II Circle on saanut valmiiksi viidennen kokopitkän albuminsa. Monille yhtye saattaa olla tuttu siitä syystä että, siinä laulaa ex-Savatage vokalisti Zachary Stevens. Mielestäni Stevens on yksi perinteisen, melodisen metallin kärkinimiä vokalistien sarjassa.

Kieltämättä yhtyeen ensimmäistä levyä kuunnellessa tuli pieni pettymys. Kappaleet olivat aika keskivertoa eikä Stevensin laulukaan pystynyt oikein levyä pelastamaan. Kun seuraavatkin levyt olivat aikalailla keskitasoa, alkoi yhtye jo vähän häipyä muistista. Levyn aloittava ”Whispers In Vain” on keskitempoinen kipale, jonka aikana ehtii jo miettiä että taasko jää homma vähän puolitiehen, mutta onneksi levyllä on kymmenen kappaletta. Nimittäin seuraavana pärähtävä nimikkokappale on jo aivan toista luokkaa ja itsensä löytää kääntämästä voluumeja kovemmalle. Kolmas kappale on nimeltään ”Out Of Nowhere”. jossa on todella hyvänkuuloinen ja tarttuva kertosäe. Pikkuhiljaa huomaa levyn vetävän pauloihinsa aivan kokonaan. Toinen toistaan upeampia heavy-kipaleita todella hienosti laulettuna, ja kun kitaristi Andy Leekin hoitaa tonttinsa erittäin pätevästi, kuulostaa tämä todella hyvältä. Leen kitaroinnista tulee myös mieleen yllättävän paljon entiset Savatage kitaristit Criss Oliva sekä Christopher Caffery. Oikeastaan ainoa miinuspuoli mikä levyä kuunnellessa hetkittäin pistää korvaan on kovin köykäiset rumpusoundit. Nyt tuntuu vihdoinkin siltä, että Circle II Circle olisi vihdoin täysin valmis yhtye sillä ”Consequence Of Power” on heidän tähän astisista levyistä paras. Levyn päättää balladi nimeltä ”Blood Of An Angel”, joka on erittäin hieno kappale ja aivan omiaan Stevensin äänelle.

Yhtyeen vanhemmat levyt eivät allekirjoittaneen levysoittimessa kovin aktiivisesti ole soineet, mutta tämä levy tulee kyllä soimaan ja pitkään. Lisäksi tuli pakottava tarve kaivaa esiin kaikki vanhat Savatage levytkin, niin paljon tässä albumissa oli vanhoja kunnon Sava-elementtejä.

8/10

Kappalelista:

1.Whispers In Vain
2.Consequence Of Power
3.Out Of Nowhere
4.Remember
5.Mirage
6.Episodes Of Mania
7.Redemption
8.Take Back Yesterday
9.Anathema
10.Blood Of An Angel

http://www.circle2circle.net/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua