Circle of Contempt – Structures for Creation

Porilainen progressiivista metal-/deathcorea soittava  julkaisi viimeksi vuonna 2012 ”Entwine the Threads” nimisen EP:nsä, ja nyt neljän vuoden odottamisen jälkeen fanit palkitaan taas upouudella täyspitkällä kun ”Structures for Creation” näki päivänvalon heinäkuun alussa. Itselläni ja varmasti monella muullakin oli suuret odotukset tätä albumia kohtaan, viime julkaisusta on sentään kulunut jo tovi, ja edellinen EP oli huippulaatua, joten odotukset olivat ehdottomasti korkealla.

Heti alkuun on mainittava, että ”Structures for Creation” on musiikillisesti melko samanalaista kuin ”Entwine the Threads”, mutta kuitenkin paljon modernimman kuuloista. Levy on tavallaan freesimpi versio vanhasta tuotannosta, joka sopii paremmin kuin hyvin. Tuotoksen avaa intro nimeltään ”The Inception”, jossa kitarariffit jo heti alussa saivat aikaan kylmiä väreitä. Kappaleen soidessa ei auta kuin nyökytellä päätään, ja miettiä, että mitäköhän loppualbumi pitää sisällään, kun jo pelkkä intro saa tälläiset fiilikset aikaan.

Albumin nimikkokappale ”Structures for Creation” alkaa yhtyeelle olennaisilla elektrokilkutuksilla, jotka jatkuvat kappaleen läpi sen muuttuessa raskaammaksi voimakkaiden huutojen kera. Myöskään huoliteltu konemaisuus sekä tahdittelu ei ole jäänyt pois tästäkään kappaleesta. Raskaat sekä voimakkaat huudot saavat jälleen aikaan aikamoiset kylmät väreet. Tähän väliin on myös pakko ylistää ”The Abstraction” nimisen kappaleen kaunista, jopa mystistä melodiaa, jota voisin fiilistellä vaikka koko loppupäivän. Tämä on yksi tuotoksen kohokohdista.

Viimeinen biisi ”Captive Conception” on sopiva lopetus tälle albumille, sillä se ei ole yhtä raskas kuin toiset kappaleet. Toivoisin kuulevani yhtyeeltä tulevaisuudessa tällaisiakin kappaleita, jotka luovat hieman kevyempää tunnelmaa, sekä tuovat samalla levylle vaihtelua.

Niin kuin jo alussa mainitsin, ”Structures for Creation” on huomattavasti selkeämpi sekä helpompi kuunneltava kuin ”Entwine the Threads”. Moni seikka jäi paljon paremmin mieleen kuin neljä vuotta sitten julkaistulla tuotoksella. Albumi hipoo lähes täydellisyyttä, enkä usko, että yksikään Circle Of Contemptin fani pettyy levyä kuunnellessaan. Yhtye on selvästi kehittynyt entisestään, mikä on usean yhtyeen kohdalla harvinaista herkkua.

9,5/10

Kappalelista:

  1. The Inception
  2. Filth
  3. Ascend From Disruption
  4. Structures for Creation
  5. The Grand Scheme
  6. The Abstraction
  7. Impulse
  8. Redefine
  9. Disconnect
  10. Captive Conception

Circle of Contempt facebookissa

Kirjoittanut: Evita Haataja

Kommentoi julkaisua