Clarkkentin poliittisesti latautunut neljäs albumi julkaistaan osissa – Ensimmäinen tuplasingle ”Refugee” kuunneltavissa

Clarkkent 2011 ottaa käyttöönsä pop-artistien lanseeraaman, punkrock-bändille poikkeuksellisen tavan julkaista seuraavan albuminsa osissa. Tämän vuoden aikana julkaistavat tuplasinglet kootaan levykokonaisuudeksi, joka julkaistaan alkuvuonna 2017 viimeisen biisiparin kera. Tuplasinglesarjan ensimmäinen osa “Refugee” julkaistiin tänään perjantaina 8. päivä huhtikuuta ja voit kuunnella singlen tästä:

Clarkkent ottaa ”Refugee”-singlellään kantaa pakolaiskriisiin ja rasismia vastaan. Biisillä vierailee irakilaissyntyinen Marcus Viljakainen, joka laulaa kappaleessa suomeksi, arabiaksi ja englanniksi.

”No jos me tehään kantaa ottava biisi maahanmuutosta, niin onhan se aika loogista ottaa messiin laulamaan ihminen, jolla on aiheesta omakohtaista kokemusta. Erityisen fiiliksissä mä oon siitä, että Marcus laulaa monilla kielillä. Sitä ei liian usein musassa kuule.” Clarkkentin solisti ja basisti Jaakko Rikko toteaa.

Clarkkentin musiikin kehitys kulkee ajan myötä epätyypilliseen suuntaan.

”Debyytin aikaan musamme oli varsin geneerisen pop-rockin vaikutteisiin nojaavaa, mutta viimeistään edellisellä levyllämme niitä rapoja on jo potkittu kengistä.” sanoo yhtyeen kitaristi Jukka Aaltonen ja jatkaa: ”Me ollaan aina tasapainoiltu undergroundin ja mainstreamin välillä, olematta selkeästi kumpaakaan: Nyt linja on selkeästi ajankohtaisesti kantaa ottavampi ja punkimpi.” Yhtyeen uusissa kappaleissa kuuluukin soittajien iän ja elämäntilanteiden myötä kasvanut yhteiskunnallinen tietoisuus ja vastuullisuus.

Kommentoi julkaisua