Club Teatria Oulun ja Club Teatria Tornion vuosi 2020 oli koronavapaa

Kirjoittanut Joonas Arppe - 14.12.2020

”Kulunut vuosi on ollut ennen kaikkea opettavainen”, summaa Club Teatrian toimitusjohtaja Mika Määttä. ”Vuoden aikana saimme todistaa henkilökuntamme ammattitaitoa ja muuntautumiskykyä erilaisiin tilanteisiin reagoimisessa ja turvallisuusjärjestelyiden suunnittelussa.”

Club Teatrian kulunut vuosi on sisältänyt vaiheita niin keikkojen täydellisestä perumisesta harkittuun järjestämiseen. Vielä vuoden alussa Club Teatrioissa oli tarkoitus juhlia yli 100 tapahtumapäivää. Promoottori Marco Järvenpää kertoo vuoden laskelmista:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Keväällä keikkoja peruttiin noin parisen kymmentä ja viisi peruttiin kokonaan. Syksyn luvut ovatkin jo isommat, sillä yli kolmekymmentä keikkaa siirrettiin ja miltei kymmenen keikkaa peruttiin. Lisäksi keväältä ja syksyltä on tottakai monia kymmeniä suunnitteluvaiheessa olleita tapahtumia, jotka päätettiin suosiolla jättää tekemättä.”

Poikkeuksellisena vuonna Club Teatria on tehnyt tiivistä yhteistyötä sekä Oulun että Tornion terveysviranomaisten kanssa. Terveysviranomaisia on muun muassa konsultoitu tapahtumissa tarvittavista turvallisuustoimista, sekä alueiden tartuntatautitilanteesta ja sen ennustetusta jatkumisesta. Club Teatrian terveysviranomaisilta saamien tietojen mukaan Club Teatria Oulusta tai Club Teatria Torniosta ei ole koko vuoden aikana syntynyt yhtään koronatartuntaa tai tartuntaketjua.

Poikkeuksellinen vuosi on vaatinut muuntautumiskykyä henkilökunnan lisäksi asiakkailta. Keikoilla on pitänyt ottaa huomioon myös kanssajuhlijat entistä tarkemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Turvavälit ja kasvomaskisuositus ovat toimineet tapahtumissa. Asiakkaat kiinnittivät selvästi huomiota myös meidän turvallisuusmateriaaleihimme, kuten julisteisiin, äänimainoksiin ja videoihin”, kertoo Club Teatrian mediamanageri Rami Ranta. ”Olemme pyrkineet tiedottamaan keikkaturvallisuudesta mahdollisimman laajasti jo ennen tapahtumapaikalle saapumista mm. kotisivuillamme, somessa ja lehdissä.”

Club Teatria Oulun ja Club Teatria Tornion syyskausi ja vuosi 2020 on nyt virallisesti laitettu pakettiin. Tälle vuodelle ei ole odotettavissa enää keikkoja, mutta ensi vuotta suunnitellaan uusin silmin.

”Uusia keikkoja päästään julkaisemaan varmasti pian. Meillä on odottava tunnelma ensi vuoden suhteen siitä, miten tapahtumia voi järjestää ja kuinka yleisö palaa livetapahtumien pariin sitten kun sen aika jälleen on”, jatkaa Ranta.

Kulunut vuosi on vaatinut myös veronsa, minkä johdosta Club Teatria avasi kannattajaosakeannin. C-osakesarjan tavoitteena on vahvistaa Oulussa ja Torniossa livekeikkoja ja -tapahtumia järjestävän yrityksen pääomaa poikkeuksellisessa tilanteessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kannattajaosakkeisiin ei kuulu hallinnoimisoikeuksia tai taloudellisia oikeuksia yhtiössä, mutta osake oikeuttaa useisiin etuihin, joihin kuuluvat mm. kannattajaosakkaiden omat keikat ja mahdollisuus saada kutsuja muillekin Club Teatrian keikoille niiden jälleen käynnistyessä. Kannattajaosakkeen kappalehinta on 100 euroa. Järvenpää kertoo menettelystä:

”Club Teatria työllistää tapahtumapäivinä suoraan ja välillisesti jopa 150 henkilöä. Lisäksi hyödynnämme toimintapaikkakunnillamme paikallisten yhteistyökumppaneidemme palveluja. Tuntuu, ettei valtakunnallisessa päätöksenteossa tapahtuma-alan työllistämistä ja vaikutusta alueen elinkeinoelämään aina ymmärretä. Tämä kannattajaosake onkin tarkoitettu livemusiikin ystäville, jotka kannattavat meidän toimintaamme ja ovat valmiita juhlimaan tulevaisuudessa.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat