Coke Bust – Lines In The Sand

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 27.10.2010

Varsin omaperäisellä nimellä varustettu Coke Bust paiskoo raivolla ja huimalla vauhdilla ”youth crew” tyylistä straight edge hardcorea. Yhtye on kotoisin Yhdysvalloista, Washington DC:stä ja sai alkunsa vuonna 2006, alussa oli tarkoituksena kuulostaa Suicidal Tendenciesiltä mutta eihän se nyt kuitenkaan mennyt sinne päinkään.

Yhtyeen ensimmäinen täyspitkä ”Lines In The Sand” on julkaistu alunperin vuonna 2009 vain LP:nä, nyt albumi on lyöty uuteen pakettiin CD versiona. Samalla setti on remasteroitu ja bonareiksi lyöty esikois demo, EP, kokoelmilla julkaistut biisit ja myös ennen julkasematonta pöytälaatikko tavaraa.

Itse albumi tarjoilee kuulijalle täyden palvelun settilistan ”straight-to-the-point” hardcorea: säälimätöntä, äänekästä, raivoisaa ja vauhdikasta sekä paikoin myös primitiivista hardcore punkkia crossover-thrash vivahteilla. ”Lines In The Sand” sisältää 17 kpl keskimäärin minuutin pituisia rykäisyjä joista osa on aivan mahtavia, osa heikompia ja väistämättä itseään toistavia. Timanttisia vetoja löytyy mm. aloitusraita ”Under The Streetlight”, co-thrashiin taipuva ”Prove You Right”, raivokas ”Forced To Live” sekä hieman perinteisemmät hc raidat ”Division” ja ”Dying For Respect”. Näiden lisäksi mukana on aiemmin mainitut 16 kpl bonuksia joiden soundit ei tietenkään ole ihan timanttiset ja osa on aivan täyttä paskaa. Kyseiset julkaisut on myyty loppuun jo aikaa sitten joten ei voi täysin moittiakkaan niiden lyömistä samalle levylle.

Kokonaisuutena tämä 33 raidan paketti on kaikesta huolimatta pidemmän päälle puuduttava ja pitkäveteinen kokemus, jonka kuuntelun jättää helposti kesken puolessa välissä. Kaikille alan harrastajille tämä on kuitenkin tutustumisen arvoinen paketti tältä tummasävyisempään ilmaisuun panostavalta hardcore bändiltä ja suosittelen sitä erityisesti mm. Trash Talk, D.R.I., Deep Wound ja Youth Of Today yhtyeiden ystäville.

7/10

Kappalelista:

1. Under the Streetlights
2. Bullshit Copout
3. Prove You Right
4. New Blood
5. White Island
6. Countdown to Death
7. Your Hold
8. Spit Out
9. Lines in the Sand
10. Slave to Democracy
11. Leave Me Behind
12. No One to Impress
13. Division
14. Patriot
15. Forced to Live
16. Dying for Respect
17. Cycle of Violence

Bonus:
18. Time Theft
19. Fumigation
20. A lot To Digest
21. Figured Out
22. Fuck Bar Culture
23. Privileged
24. Because Of The Label
25. My Disgust
26. Power Junkies
27. Shut Out
28. Beyond A Reasonable Doubt
29. Source Of Misery
30. Sick Of Routine
31. No Middle Ground
32. Slow Down (Youth Of Today Cover)
33. It’s Time (The Faith Cover)

http://www.myspace.com/cokebust

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Luetuimmat

Uusimmat