Cold Feet Control – Tales From The Broken Hearted pt. 1

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 2.2.2013

Vuonna 2011 perustettu vaasalaisorkesteri on saavuttanut lyhyessä ajassa kohtalaisen äänekästä mediamöykkää debyytti-EP:nsä ”Shake it! Shake it!” (2012) sekä äskettäin ulostautuneen ”Tales from the Broken Heartedin” ansiosta. Osasyynä – kenties suurempanakin – suosioon on myös eittämättä sekä One Morning Leftistä tutun Mika Lahden että Circle of Contemptin Denis Hautaniemen kuuluminen jäsenistöön. Herrojen aiemmat yhtyeet toimivatkin kelvollisina johdatteluina vastauksena kysymykseen: mistä core-napista mahdetaan painaa tällä kertaa?

Tomppa Salosen (One Morning Left) featuroiman ”Walls Between Usin” pari ensimmäistä minuuttia muistuttavat erehdyttävästi siltää, kuin joku olisi iskenyt Sigur Rósin levyn soimaan ja muokannut Jonsín kipeää falsettia vieläkin repivämmäksi post-hardcorehuudoksi. Raita on todella kummallinen, joskin hämmästyttävän toimiva tunnelmointi suoraan paremmankin postrockmestarin albumilta. Introksikin miellettävää kappaletta seuraa totaalinen isku vastapalloon ”Through The Woodsin” muodossa. Tekninen, paikoin jopa progeileva elektrometalli tuo vahvasti mieleen Circle of Contemptin verisukulaisen Ocean Withinin – ”Bridges Burnedin” viedessä ilmaisua selkeämmin Born of Osiriksen viitoittamalle tielle. Loppua kohden raskausaste nousee selvästi, ja koukuttavimmat korvamannat nautitaankin ”Imaginationin” ja ”Project Horizonin” tahdeissa. Päätösraidan djent-tipauttelut saavatkin pään nyökkimään hyväksyvästi erinomaiselle raidalle. Lopulta.

Oli kirsikka kakun päällä tai ei, jotain olennaista puuttuu: huolellisen luukuttamisen jälkeen ”Tails from the Broken Hearted” osoittautuu ennen kaikkea viattomaksi kokonaisuudeksi. Vokaaleille, joiden aggressiivisuus ei missään vaiheessa nouse COC:n tai edes OML:n tasolle, annetaan runsaasti tilaa. Näin mahdollistetaan samalla näennäinen tarttuvuus, jonka kuvittelisi post-hardcoreksi määriteltävässä musiikissa näyttelevän suurempaakin roolia. Vaikka teknopimputukset ovatkin sarallaan varsin mallikkaita, paikoin jopa nerokkaita, ei balanssi itse metallisemman ilmaisun suhteen ole aivan kohdillaan. Sekä Miksu että Denis soundaavat kumpainenkin varmalta ja uskottavalta, mutta biiseissä ei yksinkertaisesti ole grooveen tarvittavaa lentoa. Tältä porukalta tarttumapinnan puute on itse asiassa suuremman luokan yllätys.

Kaikesta huolimatta Cold Feet Controlin järjestyksessään toinen EP on harmitonta post-hardcorea (/crabcorea/elektrocorea/mitä haluatkaan), joka uponnee kivutta ainakin One Morning Leftin street teamille. Objektiivisesti tarkasteltuna huomio kiinnittyy muutaman tykin sävellysratkaisun lisäksi mielenkiintoiseen kappalejärjestykseen, joka pakottaa etusormen repeat-napille useammin kuin kerran. Muutaman pyöräytyksen jälkeen sitä kuitenkin vain toivoo, että jätkät tekisivät selkeämmän valinnan trance-unelmointien ja kitaravallien välillä.

7/10

Kappalelista:
01. Walls Between Us
02. Through The Woods
03. Bridges Burned
04. Imagination
05. Project Horizon

Kirjoittanut: Tomi Salmi

Luetuimmat

Uusimmat