Colonist – Mechanical

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 19.7.2015

Colonist_MechanicalColonist on Turussa vuonna 2013 perustettu progeyhtye, joka tasapainoilee rockin ja metallin välimaastossa. Yhtye on ottanut vaikutteita muun muassa Rushilta, Iron Maidenilta, Ayreonilta, Blue Öyster Cultilta ja Opethilta.

Ensimmäisenä kappaleena kuullaan ”Digital Scream”. Kappaleesta haistaa, että keitokseen on kaadettu varsin paljon Rushia. Se ei tässä tapauksessa ole ollenkaan huono asia, sillä yhtyeellä on homma hyvin hallussa. Plussaa myös sille, että yhtyeeseen on eksynyt varsin pätevä laulaja. Voisin periaatteessa nostaa enemmänkin kappaleita esille, mutta koen sen turhaksi, koska tämän julkaisun kaikki viisi kappaletta ovat sen verran laadukkaita, ettei niistä mikään nouse toisensa yläpuolelle.

Toivon, että Colonist saisi kovan myötätuulen toimintaansa, sen verran tasokasta materiaalia tämä on. Varsinkin nyt, kun Von Hertzen Brothers alkaa askel askeleelta lipua progerockista valtavirtarockiin, Colonist voisi olla yksi potentiaalinen vaihtoehto täyttämään tämän aukon suomalaisen progerockin eturivissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

9/10

Kappalelista:
01. Digital Scream
02. City on the Moon
03. Rain Fire from the Sky
04. Across the Atom Sea
05. Mechanical Mind

Colonist Facebookissa

Kirjoittanut: Olli Norolahti

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy