Coloradon heavy metal -konkari Jag Panzer palaa uuden julkaisun voimin

Kirjoittanut Sami Elamaa - 23.9.2017

Heavy metal -konkari Jag Panzerilla on ollut päänvaivaa viimeisten vuosien aikana. Viimeisin ongelmatilanne tuli vastaan vuonna 2011, jolloin kitaristi Christian Lasegue päätti pistää pillit pussiin ja häipyä kuvioista, jolloin Jag Panzer etsi jonkin aikaa korvaavaa kitaristia. Turhauttavan operaation jälkeen kokoonpano päätti lopettaa taipaleensa ja koko 30-vuotisen uransa. Aikaa vierähti parisen vuotta, kunnes 2013–2014 Jag Panzer nousi ylös kuolleista ja pisti uudet rattaat pyörimään. Myös uuden studioalbumin teko lähti käyntiin, joten syyskuun lopulla ilmestyvä bändin kymmenes kokopitkä ”The Deviant Chord” on uusi lisä yhtyeen diskografiaan.

Täytyy sanoa ensiksi, että onpahan jenkkiläinen konkariyhtye kulkenut viimeisten vuosien aikana kivistä tietä, mutta niin vain kokoonpano on pysynyt elossa. Edellisestä kokopitkästä ”The Scourge of the Light” (2011) on vierähtänyt mukavat kuusi vuotta, joten nyt on hyvä hetki ottaa selvää, vieläkö Jag Panzer pystyy potkimaan lujaa vai kutsuvatko eläkepäivät hyvin pian. Edellinen teos on jakanut mielipiteitä kahteen suuntaan, mutta itse en ole perehtynyt kyseiseen lättyyn, joten uuden julkaisun pariin siirrytään täysin avoimin mielin.

”The Deviant Chord” lupaa rehellistä heavy metalia mainioilla melodioilla sekä osittain yllätyksellisillä käänteillä, jottei teoksista saada vahingossakaan aivan suoraviivaisia tekeleitä. Harry ”The Tyrant” Conklinin laulusuoritukset saattavat hieman kuulostaa kulahtaneilta, mutta tämän voin antaa anteeksi, sillä onhan ukolla ikää jo sen verran mittarissa, ettei maestrokaan enää yllä samalle tasolle, millä liikkui 30 vuotta sitten. Mitään ”Ample Destruction” -julkaisun (1984) tyylisiä laulusuorituksia on turha odottaa uudelta julkaisulta.

Hieman ”triggeröidyn” soundimaailman seasta löytyy mukiinmeneviä teoksia, kuten ”Born of the Flame”, ”Far Beyond All Fear” ja ”Divine Intervention”, mutta hyvienkin teosten sekaan on eksynyt tavattomia rallatuksia. Erityisesti hyvänä esimerkkinä on kauhea ja uuvuttavan kuuntelutuokion aiheuttava ”The Deviant Chord”, joka olisi voinut yksinkertaisesti jäädä levyltä kokonaan pois.

”The Deviant Chord” ei ole Jag Panzerin parhaita teoksia, mutta kyllä tästä bändin kuuntelijat saavat tarpeeksi hyvää irti. Vielä ei yhtyeen tarvitse miettiä eläkepäiviä.

7½/10

Kappalelista:

01. Born of the Flame
02. Far Beyond All Fear
03. The Deviant Chord
04. Blacklist
05. Foggy Dew
06. Divine Intervention
07. Long Awaited Kiss
08. Salacious Behaviour
09. Fire of Our Spirit
10. Dare

Jag Panzer Facebook

Jag Panzer Homepage

Kirjoittanut: Sami Elamaa