Coma Faction – How To Face Your Demons

Pääkaupunkiseudulta pyristelevä ja punkrockia soitteleva Coma Faction on julkaissut tuoreen viiden kappaleen mittaisen ”How To Face Your Demons” – EP:n. Bändi on kokenut lähiaikoina jonkin verran kokoonpanomuutoksia, mutta katsoo silti päättäväisenä tulevaisuuteen.

Hirveästi mitään punkkiin viittaavaa ei levyltä läpi paista; bändin omien sanojen mukaan punk onkin laulajavaihdoksen jälkeen jäänyt pikku hiljaa pois ja tuoreella EP:llä kuuluukin rockmeininki  vahvemmin kuin punk. Biisit toimivat hyvän rockmusiikin kivijalkaa ja nyrkkisääntöjä noudattaen, mutta biisien poljento ja soljuvuus meinaavat katketa häiritsevästi melkein jokaisen kappaleen kohdalla. Rummuilla on yritetty saada joka väliin jotain filliä ja kikkakolmosta, minkä takia rummut tulevat aika ajoin todella häiritsevästi sotkemaan muuta toimintaa. Osa biiseistä tuntuu lähtevän laahaamisen puolelle: useassa kappaleessa meininki lähtee todella loistavasti käyntiin mutta minuutin jälkeen tapahtuu jotain – ja homma tyssää.

Myös laulajan työskentely särähtää korvaan joissain kohdissa, nuotissa pysyminen meinaa välillä tuottaa ongelmia ja äänen kestävyydestäkään en ollut varma läheskään koko ajan. Parhaiten pakka on kasassa levyn neljännessä ”Financial Sacrifice” -kappaleessa, jossa on käytetty niitä elementtejä, jotka bändi osaa – ei ole yritetty saada liikaa kikkailuja ja tavaraa samaan soppaan ja laulajan ääni pääsee parhaiten oikeuksiinsa, eikä tule liikayrittämisen tunnetta. Treeniä treenin perään ja enemmän keskittymistä laadulliseen ulosantiin kuin määrälliseen kikkailun ja säätämisen yrittämiseen.

5/10

Kappalelista:

01. A Line Of Scars
02. Last Mistake
03. Doombird
04. Financial Sacrifice
05. Hearts Hopes And Silver Threads

http://www.myspace.com/comafaction

Kirjoittanut: Joni Vähämäki

Kommentoi julkaisua