Comeback Kid Nosturiin

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 14.8.2007

Yksi nykypäivän puhutuimmista hardcore-yhtyeistä, kanadalainen Comeback Kid saapuu ensimmäistä kertaa urallaan Suomeen. Bändi nähdään Nosturin lavalla perjantaina lokakuun 26. päivä.

Winnipegissä 2000-luvun alussa perustettu Comeback Kid oli aluksi suunniteltu mm. Figure Four -yhtyeessä soittavien muusikoiden sivuprojektiksi. Uusi kokoonpano saavutti jo uransa varhaisessa vaiheessa hardcore-yhtyeelle poikkeuksellisen suurta suosiota, ja vähitellen bändistä muodostui jäsentensä pääprioriteetti.

Jo ennen ensimmäisen pitkäsoittonsa Turn It Around (2003) julkaisua bändi aloitti lähes tauottoman kiertue-elämän. Laajempi läpimurto tapahtui runsaat kaksi vuotta myöhemmin, kun Comeback Kid kiinnitettiin Victory Recordsin talliin ja bändi julkaisi ylistetyn toisen pitkäsoittonsa Wake the Dead (2005). Rundit mm. Dropkick Murphysin, Bad Religionin ja Suomeen syyskuussa saapuva Gorilla Biscuitsin kanssa veivät bändiä Pohjois-Amerikan lisäksi Eurooppaan, Australiaan ja Japaniin.

Menestys ja raskas kiertue-elämä olivat liikaa bändin alkuperäiselle laulajalle Scott Wadelle, joka päätti jättäytyä sivuun kesällä 2006. Comeback Kid päätti kuitenkin jatkaa nousukiidossa olevaa uraansa ja uutena vokalistina aloitti bändin kitaristi ja taustalaulaja Andrew Neufeld.

Ahkeran kiertämisen ohella Comeback Kid jatkoi uuden levyn valmistelua, ja viimein tämän vuoden alussa bändin kolmas pitkäsoitto Broadcasting… (2007) näki päivänvalon. Levyn on sanottu olevan monipuolisinta Comeback Kidia tähän asti: yhdistelmä klassista hardcorea, melodista punkrokkia sekä kantaaottavia sanoituksia.

Parhaillaan Comeback Kid on laajalla Yhdysvaltojen kiertueelle yhdessä Rise Againstin ja Silversteinin kanssa. Myöhemmin syksyllä bändi suuntaa jälleen Eurooppaan ja viimein myös Suomi mahtuu yhtyeen kiertuebussin pysähdyspaikkoihin.

15 euron hintaisia ennakkolippuja voi ostaa Tiketin ja Lippupalvelun toimipisteistä tämän viikon perjantaista 17.8.2007 alkaen. Ikärajattomassa konsertissa on täysi-ikäisille rajattu anniskelualue. Tapahtumaan on luvassa myös myöhemmin julkistettava lämppäri.