Common Gods – Helveien (EP)

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 20.8.2013

Common Gods Helveien EPKuolonmetallia on saapunut Kaaoszinen kuultavaksi Glasgow’sta asti, ja sitä meille tarjoaa Common Gods. Piru vie! Pärinäryhmä on soittanut samalla lavalla suurempienkin skottilaisten bändien kanssa, mainittakoon niistä Holocaust ja Achren, joten ei tämä 2009 perustettu hevijyrä ihan amatööriluokkaa ole. Pikkulinnut kertoivat, että bändi saattaisi tulevaisuudessa tulla jopa Helsinkiin asti rähisemään. Se jää nähtäväksi, mutta mitä ”Helveien”-EP:llä on antaa meille?

Alkutahdit biisissä ”I Used To Pray” syöksevät melodista riffittelyä hyvällä asenteella, mutta ”kuoppaiset” kitarat alkavat käydä puuduttaviksi ennen pitkää. Loppulevy toistaa melko samankaltaisia fiiliksiä à la melodic death metal. Ajoittaiset keyboard-osiot ja akustinen intro ”Helveien”-kipaleessa olivat erittäin toivottu lisä muuten niin synkkään ja mollivoittoiseen mättöön. Lopetusbiisi on muutenkin sopivan eeppinen.

Muutamia huomioita EP:stä: Rumpusoundi on melko hyvä (muutamaa peltiaksenttia lukuun ottamatta), basso on massiivinen, vokalistin örinät ja kärinät ovat nautinnollisia. Rytmikitarapuolella jo mainittu kuoppaisuus ja lievä epäselvyys eivät ainakaan tähän korvaan toimi, eikä myöskään munaton lead-kitara. Erilaisista riffeistä tulee kuitenkin plussaa. Yleisesti EP:llä on erittäin synkkä ja raskas äänimaailma, jopa aavistuksen viimeistelemättömän oloinen. Kansikuvan voisi kyllä kehystää olohuoneeseen!

Common Gods on yllätyksetön mutta takuuvarmaan otteen omaava kuolonjyrä. Jos pojat sattuvat lukemaan tätä suomalaista mediaa, niin terveiseni heille: ”Keep up the good work!”

6/10

Biisilista:
1. I Used To Pray
2. Extinction
3. Severed Tongue
4. Helveien

https://www.facebook.com/CommonGods
http://commongods.bandcamp.com/

Kirjoittanut: Kristian Kankare

Luetuimmat

Uusimmat