Concrete Sun – Sky Is High

Kirjoittanut Juha Attola - 23.11.2011

Tässäpä onkin mielenkiintoinen levy: ensimmäisten tahtien kajahtaessa, mieleen tulee väkisin kuva isoista, parrakkaista, tatuoiduista ja olutta kittaavista, amerikkalaisista etelän miehistä. Hieman yllätyksekseni kuitenkin selviää, että yhtye on kotoisin Serbiasta ja kyseessä on heidän debyytti, joka kantaa nimeä ”Sky Is High”.

Avausraita ”Just A Beginning” lähtee käyntiin kitaravetoisesti, kuten asiaan kuuluukin. Vahvaa riffittelyä, ja omassa genressään erittäin pätevää laulua näillä serbeillä on tarjota. Vaikutteita yhtye on varmasti napsinut vähän sieltä ja täältä, mutta mikään yksittäinen esikuva ei suoranaisesti paista läpi, vaan Concrete Sun kuulostaa itseltään. Yhtye veivaa southern/stoner rockia ja tekeekin sen sellaisella draivilla, että heikompia hirvittää. Kappale nimeltä ”Last Man Under The Sun” osoittaa myös, ettei grungekaan ole näille kavereille täysin vierasta.

Yhtye on perustettu vuonna 2007, ja nykyisellä kokoonpanollaan se on ilmeisesti soittanut n. vuoden verran. Kohtalaisen hyvin on kokoonpano hioutunut yhteen ja soitto kulkeekin varsin mallikkaasti, ja kuten jo aikaisemmin totesin, myös laulaja Cerovina Strahinja suoriutuu tehtävistään erittäin mallikelpoisesti. ”Sky Is High” on pääsääntöisesti erittäin toimivaa musiikkia, mutta hetkittäin hieman paikallaan polkevaa. Levyn kovimpiin vetoihin kuuluu ehdottomasti kappaleet ”Euphoria” ja ”Ruff Song”, jotka rokkaavat sen verran mallikkaasti etteivät jätä kylmäksi ketään jolle tämäntyylinen musiikki on lähellä sydäntä. Myöskään ei sovi unohtaa nimikkoraitaa ”Sky Is High” joka etenee sopivan laiskan ja tuhdin kitarariffin avulla.

En nyt ainakaan tähän hätään muista yhtäkään serbialaista raskaamman musiikin edustajaa jota olisin aikaisemmin kuullut, mutta tämän levyn jälkeen pitänee hieman ottaa selvää enemmänkin kyseisen maan yhtyeistä. Concrete Sun jättää itsestään erittäin hyvän kuvan debyytillään, ja varmasti yhtyeestä tullaan vielä kuulemaan. Kunhan kappaleisiin tulee vielä vähän lisää omaperäisyyttä ja ehkä hetkittäin hieman enemmän potkua, on tämä todella kova ryhmä. Jäädään odottelemaan ja katsotaan mitä kaverit saavat seuraavalla levyllään aikaiseksi.

7/10

Kappalelista:

1.Just A Beginning
2.Euphoria
3.Last Man Under The Sun
4.D.A.N.U.B.E
5.Junkyard Dog
6.God Forsaken Prostitute
7.Ruff Song
8.Sky Is High
9.Hide Behind

http://www.myspace.com/concretesunns

Kirjoittanut: Juha Attola

Luetuimmat

Uusimmat