Confession – The Long Way Home

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 24.11.2011

Aina kun on kyse Australian metalli-skenestä, on syytä laittaa korvat hörölle ja ottaa avosylin vastaan se, mitä on tarjolla. Nyt tätä herkkua vuorostaan tarjoaa vuonna 2008 perustettu metalcore-yhtye Confession.

Yhtye on lyhyen uransa aikana ehtinyt käydä läpi lukuisia miehistönvaihdoksia ja julkaista siinä sivussa EP:n sekä kaksi täyspitkää albumia. Confession on myös kiertänyt mantereita lukuisien nimekkäiden artistien rinnalla, ja ihmekös tuo, kun vokalisti Michael Crafter on aiemmin vaikuttanut mm. I Killed The Prom Queenissa, Carpathianissa ja hetkellisesti Bury Your Deadissa. Mikäli kyseessä on kokonaan uusi tuttavuus, voisin sanoa tämän olevan perinteikästä metalcorea jostain maanmiehiensä Parkway Driven ja Bury Your Deadin välimaastosta.

Debyyttialbumiin verrattaessa ”The Long Way Home” on huomattavasti selkeämpi, raskaampi ja hengittävämpi kompakti paketti. Päällimmäisenä siitä tulee mieleen Parkway Drive ärhäkkyytensä ja melodisuutensa johdosta, kitarasoundeissa se puolestaan on kuin nykypäivän Bring Me The Horizon. Puhtaat vokaalit kulkevat mukana omalla painollaan – joskin hieman apaattisina, kuten ne harmillisen usein tässä genressä ovat. Yhtye itse kutsuu musiikkiaan ”mosh metaliksi” – kun ottaa huomioon kaikki lukemattomat nykivät riffit ja breakdownit, voin todeta, että he ovat ainakin päässeet tavoitteeseensa.

Aiemmin mainittu BMTH-yhteyskään ei sinällään ole mikään ihme, kun tuottajan penkillä istuu Fredrik Nordström, joka on aikoinaan myös opastanut heitä oman soundinsa luomisessa. Tuotannossa ei kuitenkaan ole mitään moitittavaa: soundit ovat jykevät ja jyrisevät oikein mukavasti. ”The Long Way Home” on genressään varsin onnistunut albumi, myös rakas avovaimoni sanoi ohimennen pitävänsä siitä, joten en voi itsekään kovin väärässä olla.

8/10

Kappalelista:

01. Intro
02. Confused/Hopeless
03. I Created This Horror
04. Piece By Piece
05. Asthma Attack
06. Gimme A.D.D
07. Nearly 30
08. Die To Live
09. The True Shine Through
10. Heartless
11. The Long Way Home

http://www.facebook.com/Confessionmosh

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen