Constantine julkaisi ensimmäisenä maailmassa musiikkivideon Samsungin Galaxy S4 puhelimella

ConstantineJyväskyläläinen progemetalli-yhtye on julkaissut maailman ensimmäisen Samsung Galaxy S4 – älypuhelimella kuvatun musiikkivideon. Videolla bändi esittelee uunituoreen singlensä ”World Undefined” syksyllä 2013 ilmestyvältä albumilta sekä Etelä-Korealaisen elektroniikkajätin uuden lippulaivapuhelimen poikkeuksellisen hyvää videokuvauslaatua.

Yhtyeen kitaristi Janne Seppänen kommentoi videota seuraavasti: ”Tämä projekti oli ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista ja hektisimmistä missä olen koskaan ollut mukana. Aloitimme kuvaukset käytännössä heti saatuamme puhelimen käyttöömme, joten tilanne vaati runsaasti luovuutta ja joustavuutta. Olimme todella positiivisesti yllättyneitä siitä, minkätasoista laatua puhelimella sai aikaan.”

Musiikkivideo on luonnollisesti jälkikäsitelty, mutta se antaa joka tapauksessa hyvän kuvan Galaxy S4:n kuvanlaadusta sekä mahdollisuuksista.

Seppänen jatkaa:
”Emme halunneet lähteä tekemään perustylsää musiikkivideota jossain tehdashallissa. Halusimme siihen vahvaa symboliikkaa ja yksityiskohtia, joita voi tulkita monella tavalla samaan tapaan, kuin koko albumin teema on rakennettu. Kuvaamalla videon uunituoreella älypuhelimella teimme jotain, mitä kukaan ei ole ennen tehnyt ja toimme samalla koko homman lähemmäs yleisöämme, sillä kuka tahansa voisi toteuttaa samanlaisen projektin käyttämällä olemassa olevia resursseja sopivalla yhdistelmällä luovaa hulluutta ja taiteellista silmää.”

Finnish Metal Awards – palkittu Constantine on tunnettu erikoisista ja omaleimaisista tempauksistaan, joilla bändi erottuu vahvasti edukseen harmaasta massasta. Bändin tuleva kokopitkä julkaistaan jyväskyläläisen Palokka Recordsin kautta ja sitä edeltävänä aikana tullaan näkemään runsaasti julkaisua tukevaa poikkitaiteellista materiaalia.

Kommentoi julkaisua