Constantinelta uusi albumi lokakuussa

Constantine - Resign Due 2013Jyväskyläläinen progemetalli-yhtye Constantine julkaisee toisen pitkäsoittonsa digitaalisesti 21.10.2013 ja on käynnistänyt yhteisrahoitusprojektin kaiken kattavaa 2LP + CD + download-julkaisua varten. Albumi kantaa nimeä ”Resign Due”.

Yhtyeen kitaristi Janne Seppänen kommentoi albumia seuraavasti: ”Resign Due on temaattisesti ja tarinallisesti yhtenäinen kokonaisuus, jota kuitenkin lähdettiin tekemään puhtaasti biisilähtöisestä näkökulmasta. Sen saattaminen tähän maailmaan oli pitkä ja haastava prosessi, joten tällä hetkellä kun levy on julkaisua vaille valmis, on fiilikset luonnollisesti aivan katossa. Vielä pitäisi hetki malttaa odottaa, että pääsee vetämään noita biisejä livenä!”

Yhteisörahoitusprojektin ja erillisistä CD-julkaisuista luopumisen takana on kokeilu, jolla halutaan selvittää mitkä julkaisuformaatit ja tavat sopivat yhtyeelle ja levy-yhtiölle parhaiten. Yhteisörahoitusprojekti käynnistyi viime viikolla Mesenaatissa, joka on ensimmäinen suomalainen yhteisörahoituspalvelu.

Constantinen levy-yhtiön, Palokka Recordsin, tuotantopäällikkö Elias Puukari kommentoi: ”Mielestämme CD ei vastaa tarpeeksi musiikin kuuntelijan tarpeita, koska se ei tarjoa tiedostojen tarjoamaa rajoittamattomuutta tai anna vinyylin kaltaista kuuntelukokemusta. Niinpä päätimme levy-yhtiönä luopua kokonaan pelkistä CD-julkaisuista niiden epäkäytännöllisyyden ja tylsän ulkomuodon vuoksi. Haluamme kuitenkin toteuttaa fyysiset levyjulkaisut parhaalla mahdollisella tavalla ja siksi olemme sisällyttäneet Constantinen perinteiseen vinyyli+download pakettiin myös CD-version albumista. Kyseinen albumi on mahtava taidonnäyte bändiltä ja haluamme pitää myös julkaisun tuotannollisen laadun korkealla ja hinnat järkevänä kuuntelijoille.”

Albumilta saadaan ennakkomateriaalia viikoittaisten teaser-videoiden muodossa, joissa eri musiikkialalta tutut ihmiset jakavat mielipiteitään tulevasta levystä. Pohdintoja kuullaan jäseniltä eri yhtyeistä kuten esimerkiksi Lost Society, Dreamtale, Coexistence sekä Ramin Kuntopolku.

http://www.youtube.com/watch?v=Sqtvynbnwt4&feature=share&list=PLy9iTzs5Iu8aYRIhLD5ehqeUNCxNyKwos

Levyltä on aiemmin julkaistu kappaleet ”World Undefined” sekä ”Reaching The Invisible” joiden molempien videot löytyvät Youtubesta. Constantine valittiin Finnish Metal Awardseissa vuoden tulokkaaksi 2011 ja yhtye herätti keväällä 2013 huomiota julkaisemalla ensimmäinen Samsung Galaxy S4 – älypuhelimella kuvatun musiikkivideon.

YHTEISÖRAHOITUSKAMPANJA:
http://mesenaatti.me/constantine-resign-due-album-physical-release/

REACHING THE INVISIBLE – LYRIIKKAVIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=nZTSCe80VRA

WORLD UNDEFINED – MUSIIKKIVIDEO
http://www.youtube.com/watch?v=-mqEu_J8rFU

Albumin kappalelista:
1. Dream of Me 8:03
2. World Undefined 4:11
3. Reaching the Invisible 5:32
4. Halo 6:51
5. Lost Inside A Mind 5:34
6. Resign Due 5:17
7. Alice 6:02
8. The Broken Remain 10:57

Kommentoi julkaisua