Converge – Axe To Fall

Jo 20 vuotta kasassa ollut kaoottisen hardcoren legenda Converge räjäytti viime vuoden lopulla ilmoille järjestyksessä seitsemännen pitkäsoittonsa. Heti ensimmäisistä soinnuista lähtien tajuaa hölmömpikin mitä tuleman pitää. Avausraita ”Dark Horse” potkii kasvoille niin, että heikompaa hirvittää, eikä hengähdystaukoja ole hetkeen luvassa. Soitto on Convergelle ominaiseen tyyliin äärimmäisen teknistä ja pikkutarkkaa, muttei missään nimessä hengetöntä.

Kun levyn alkupuoliskon intensiivisestä riffitykityksestä on selvitty, tempo hidastuu 108-henkisen doom-rypistyksen ”Worms Will Feed” ajaksi, vain jatkuakseen entistä kiivaampana. Levyä hallitsevasta hardcoreryöpytyksestä huolimatta ”Axe To Fall” päättyy ehkä hieman yllättäenkin ”Cruel Bloom”:in ja ”Wretched World”:in rauhalliseen ja maalailevaan, mutta silti painostavaan tunnelmointiin. ”Cruel Bloom”:in lauluosuuksista vastaa Neurosis-vokalisti Steve von Till.

Kitaristi Kurt Ballou on vihdoin saanut revittyä bändistään kaiken potentiaalin irti ja tuottanut alansa kiistattoman merkkiteoksen eikä levyn loputtua jää epäselväksi, etteikö tässä olisi vuoden 2009 kovin hardcorejulkaisu. Ainakin allekirjoittaneen mielestä kyseessä on ehdottomasti Convergen ehein levykokonaisuus. Sitä voi myös varauksetta suositella kaikille, jotka vähääkään ymmärtävät hardcoren päälle.

9/10

Kappalelista:

1. Dark Horse
2. Reap What You Sow
3. Axe To Fall
4. Effigy
5. Worms Will Feed
6. Wishing Well
7. Damages
8. Losing Battle
9. Dead Beat
10. Cutter
11. Slave Driver
12. Cruel Bloom
13. Wretched World

www.myspace.com/converge

Kirjoittanut: Jere Lehmus

Kommentoi julkaisua