Convulse – Inner Evil (EP)

Vuosina 1988-94 toiminut nokialainen Convulse on palannut. Orkesteri julkaisee uuden EP:n nimeltään ”Inner Evil” 25. päivä tammikuuta Svart Recordsin kautta. Yhtye ehti rämistellä vanhan koulukunnan dödistä kahden täyspitkän lätyn verran ennen hajoamistaan.

Convulsen miehistöön kuuluu uusien tulokkaiden lisäksi tällä hetkellä alkuperäisistä jäsenistä vain kaksi, bändin korinasta ja toisesta kitarasta vastaava Rami Jämsä ja basisti Juha Telenius. Uusia tulokkaita ovat taas bändin rummuista vastaava Rolle Markos ja kitaristi Kristian Kangasniemi.

Myönnettäköön, että odotukset uusista Convulse – kipaleista olivat allekirjoittaneella aika korkealla. Mutta niin kuin pahaa pelkäsinkin, levy ei ihan vastannut odotuksiani. Levyn nimikkobiisi ”Inner Evil” oli sellaista perus death metallia, joka ei herättänyt itsessäni ainakaan sen suurempaa mielenkiintoa. Ja kun levyn toinen uusi biisi ”God Is Delusion” lähti pyörimään, ajattelin, ettei tämä levy ihan huono olekaan. Mutta ei sekään kyllä jaksanut enää levyä nostaa huippuunsa. Jotakin jäi ikävä kyllä levyltä uupumaan. Ei levy täysi floppi ollut, mutta ei tämä jaksa kyllä kiinnostaakaan kovin monen kuuntelukerran jälkeen.

Hyvä puoli Convulsessa on kuitenkin mielestäni omistautuminen sille vanhan liiton death metallille. Pitkään kuopattuna ollut yhtye ei turhaan tartu uusiin trendeihin tai muuhun sellaiseen, vaan pysyy sillä linjalla millä se on ollutkin ja siitä hatun nosto äijille! Jos yhtye jatkaa vielä pitkäänkin ja aikoo julkaista lisää uutta materiaalia, ei allekirjoittaneen mielenkiinto täysin ole uupunut bändiä kohtaan kuitenkaan ja odotan kyllä, että josko bändi pystyisi vielä yllättämään.

Yhteenvetona tästä voitaisiin sanoa, että odotukset olivat liian korkealla. Jos ei olisi osannut yhtään odottaa mitä tulevan pitää, levy olisi ollut jopa oikein positiivinen yllätys. Ja niin kuin aikaisemmin mainitsinkin, tämä oli sellaista perus yllätyksetöntä dödistä ja siihen se sitten jääkin.

4/10

Kappalelista:
1. Inner Evil
2. God is Delusion

https://www.facebook.com/Convulse

Kirjoittanut: Teemu Huotari

Kommentoi julkaisua