Corey Taylor kertoo olevansa luovuutensa huipulla: ”Voisin säveltää kokonaisen albumin päivässä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 7.6.2023

Metalliyhtye SlipknotistaStone Sourista sekä soolourastaan tunnettu laulaja Corey Taylor on julkaissut urallaan paljon musiikkia. Kahden edellä mainitun yhtyeensä ohella Taylor on julkaissut yhden sooloalbumin, ja toinen soololevy ilmestyy 15. syyskuuta.

Taylor kertookin tuoreessa Metal Hammerin haastattelussa, että hänellä ei ole vaikeuksia säveltää uutta musiikkia.

”Melko lailla kaikki mitä kirjoitan alkaa akustisesti. Jopa todella raskaat riffijutut. Tiedän, että jos saan sen kuulostamaan hyvältä akustisella kitaralla, se kuulostaa mahtavalta sähkökitaralla. Voisin säveltää kokonaisen albumin päivässä, se on vain niin älyttömän inspiroivaa. Se on luultavasti syy, miksi en ole vielä tehnyt täysin akustista albumia; voisin tehdä sen niin nopeasti, ettei se olisi mikään haaste.”

Lisäksi Taylor toteaa, että on tärkeää haastaa kuulijaa musiikillisesti.

”Huolena on, että kun ihmiset kuulevat CMF2:n, he sanovat: ’No mikä ei muka olisi soolokappale?’. Skaala on nyt niin laaja, koska olemme käsitelleet niin paljon kaikkea. Mukana on superraskasta riffittelyä, hardcore punkia, pianokappale, joka olisi voinut olla [U2:n vuoden 1987 albumilla] ’The Joshua Treella’ – en välitä paskaakaan. Me haastamme ihmisiä – eikä kukaan tee sitä enää. Kaikki on yhtä helvetin soittoääntä, lukuun ottamatta niitä poikkeuksia, jotka ovat noin kymmenen prosenttia bändeistä. Jos et haasta kuulijoita, voit yhtä hyvin olla paistamassa hampurilaisia.”

Luetuimmat

Uusimmat