Kuva: Peter Saari

Corey Taylorin mukaan Alice In Chains on ”yksi kaikkien aikojen parhaista rock-yhtyeistä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 20.12.2021

Muun muassa Slipknotista ja Stone Sourista tunnettu Corey Taylor on ehtinyt tehdä menestyksekkään musiikkiuran. Silti miehellä riittää ylistäviä sanoja myös muille alan tekijöille, kuten käy ilmi tuoreessa kysymys-vastaus-sessiossa Yhdysvaltojen Columbuksessa.

Session aikana Taylor osoitti kunnioituksensa rock-yhtye Alice In Chainsia kohtaan kutsuen bändiä ”yhdeksi kaikkien aikojen parhaista rock-yhteistä”.

Alice In Chains on minulle yksi suurimmista rockbändeistä, joita on koskaan ollut. Enkä tarkoita sitä pelkästään grunge- tai metallimusiikin tai minkään sellaisen näkökulmasta. He mullistivat musiikillisesti niin paljon ja inspiroivat minua muuttamaan tapaani tehdä musiikkia. Todellakin, tosi, piste, lauseen loppu”, Taylor kertoo ja jatkaa:

”Layne Staley on edelleen yksi kaikkien aikojen suurimmista laulajista. Se ei tietenkään ole heijastus niistä demoneista, joita vastaan hän joutui taistelemaan, ja se liittyy täysin hänen lahjakkuuteensa. Hän sai sen näyttämään niin helvetin helpolta, ja hän pystyi laulamaan mitä tahansa, hän pystyi kirjoittamaan mitä tahansa, ja se paska, josta hän kirjoitti, tappoi hänet, ja silti me rakastimme sitä.”

Videon tilaisuudesta voit katsoa alhaalta.