Corpset – No Rest

Kirjoittanut Tia Salmela - 20.9.2013

Tamperelainen metallibändi Corpset on julkaissut toisen albuminsa. Tämä yhdeksän kappaleen kokonaisuus kantaa nimeä ”No Rest”. Jo pelkkä albumin nimi antaa osviittaa siitä, mitä on tulossa: Tätä albumia kuunnellessa ei todellakaan levätä.

”No Restin” aloittaa sen nimikkokappale, joka räjäyttää albumin auki toimien vahvana aloituksena.  Samoilla linjoilla jatketaan ”Piss On My Graven” kanssa, joka kieltämättä teki minuun melkoisen vaikutuksen. Tässä on nimittäin sitä todellista asennetta! Asenteenpuutoksesta ei kärsitä myöskään kappaleessa ”Pitch Black”, jonka pelkkä intro laittaa jo hymyn huulille.

Tähän asti albumi on aivan mahtava, eikä moshaamiselle todellakaan näy loppua, kun ”Lord Of The Flies” -biisin intro pärähtää käyntiin. Tämän jälkeen täytyy nostaa volyymitasoa vielä enemmän, sillä albumin pisin biisi ”Prophet´s Opiate” ihmetyttää monitasoisella esityksellään. ”War Insiden” kitarariffi puolestaan murskaa tärykalvot tehokkaasti, kun taas ”You Sin” esittelee Corpsetin soittajien musikaalisia taitoja. Myöskään ”Futilesta” ei ole mitään pahaa sanottavaa.

Albumin päättää ”Let The Shit Hit The Fan”, jonka nimestä tulee väistämättä mieleen jokin We Butter The Bread With Butterin sisarusbändi. Lopetusraita kuvastaa hyvin koko albumia ja on ehdottomasti yksi albumin parhaimpia biisejä. Jokainen palanen tässä biisissä on loksahtanut kohdilleen muodostaen ehjän kokonaisuuden, joka ei laita haukotuttamaan.

Corpsetin toinen albumi ”No Rest” on rankka mutta toimiva kokonaisuus, joka takaa niskajumit loppuvuodeksi! Biiseistä löytyy tiettyä särmää, joka tekee jokaisesta kappaleesta yksilöllisen ja mahtavan. Olen kyllä aivan varma, että tämä lätty tulee ainakin muutaman kerran pyörähtämään vanhoissa Sonyn stereoissani.

9 / 10

Kappalelista
1. No Rest
2. Piss On My Grave
3. Pitch Black
4. Lord Of The Flies
5. Prophet´s Opiate
6. War Inside
7. You Sin
8. Futile
9. Let The Shit Hit The Fan

https://myspace.com/corpsetmetal

Kirjoittanut: Tia Salmela

Luetuimmat

Uusimmat