Corpset – Ruins

Kirjoittanut Riku Mäkinen - 27.4.2011

Kotimainen levy-yhtiö Violent Journey Records pukkaa kevään kunniaksi levyjä ulos kuin niitä kuuluisia sieniä sateella ja tällä kertaa on vuorossa tamperelainen Corpset, jonka debyyttialbumi ”Ruins” tarjoilee kuultavaksi 10 kappaleen verran modernia death metallia thrash metal vaikuttein. ”Ruins” ei varsinaisesti ole mikään uusi julkaisu, sillä se on jo aiemmin julkaistu demo CD-R muodossa omakustanteena.

Olin ensi kuunteluiden jälkeen valmis lyttäämään levyn perusvarmojen tuhansien ”tämä on kuultu jo” levyjen joukkoon, mutta ilokseni ”Ruins” alkoi pikkuhiljaa avautua enemmän ja enemmän. Vaikkei Corpset tavallaan keksikään mitään järisyttävän uutta, se onnistuu jännällä tavalla sekoittamaan eri death metallin alalajikkeet keskenään. Vankalle Carcass-tyyliselle perusrunttaukselle rakennettu levy käy hetkittäin piipahtamassa kylässä jenkkilän death metallin puolella, tarjoaa maukkaita vivahteita asennemetallista ja höysteeksi ammennetaan hieman thrash metallia päälle.

Tiukalla ammattimaisella soitolla ja jykevillä soundeilla varustettu ”Ruins” olisi vaatinut vain hieman lisää tarttuvuutta kappaleisiin, niin se olisi noussut hyvästä levystä erinomaisten joukkoon. Esimerkiksi ”Behind The Sauna” toimii hyvän kertosäkeensä ansiosta loistavasti, mutta muuten Corpset vaatii vielä kuuntelijalta turhan paljon keskittymistä, jotta levystä saisi tarpeeksi irti. Myös laulujen monotonisuus on yhtyeellä iso puute ja jättää toivomisen varaa, vaikkakin yhtye käyttää rohkeasti eri laulutyylejä aina puhtaista perinteiseen örinään.

Pakko myöntää, että yli kolmekymppisenä sällinä omat suurimmat death metal mieltymykseni keskittyvät pääosin 90-luvun loppupuolelle, kuin nykyaikaan. Tähän Corpset tarjoaa oikeinkin mukavan poikkeuksen. Mikään klassikko ”Ruins” ei ole, mutta mukavan säväyksen ja toivoa nyky death metallille se tarjoaa.

7/10

Kappalelista:

01. The Light Divine
02. Castrate
03. Blair
04. Moment Of Clarity
05. Into The Light
06. Give & Go
07. World Hate Center
08. Behind The Sauna
09. V.P.O.
10. Caesar’s Palace

http://www.myspace.com/corpsetmetal

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Luetuimmat

Uusimmat