Tanhupittiä ja hyvää menoa – Corvus Corax Hämeenlinnan Keskiaikafestareilla 20.8. ja 21.8

Kirjoittanut Nienna Lagus - 25.8.2021

Sateisesta säästä ja mutaisesta lavanedustasta huolimatta Corvus Corax sai aikaan hyvät bileet Hämeenlinnan Keskiaikamarkkinoilla 20.8. ja 21.8. Bändi esiintyi useana päivänä ja kolmen keikan voimin, kaksi näistä oli lyhyempiä 45 min. settejä ja yksi huimat 100 minuuttia kestänyt kokonainen keikka. Valitettavasti festivaalityöläisenä kerkesin humppaamaan vain yhden kolmevarttisen keikan, mutta siitä huolimatta oli hyvä ja riehakas meininki.

Heti keikan alusta lähtien oli selvää, että näitä keikkoja oltiin todellakin odotettu: Corvus Corax -paitaisia faneja ilmestyi varttia ennen keikan alkua Tavernapihalle suorastaan laumoittain. Lisäksi paikalla oli tietenkin keskiaikaisiin ja viikinkiaikaisiin asuihin pukeutuneita ihmisiä, jotka kuitenkin paljastuivat kovanluokan faneiksi sen perusteella, miten hyvin lähes kaikkien kappaleiden sanat osattiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ensimmäisestä kappaleesta lähtien porukka pisti hyppien ja pomppien ja jonkinlainen tanhupittikin lähti käyntiin lähestulkoon välittömästi. Tältä keskiaikavaikutteiselta, folkin omalta Rolling Stonesilta oli siis lupa odottaa suuria heti kättelyssä. Porukka pui nyrkkiä erittäin suvereenisti ottaen huomioon sen, että viime aikoina ei oltu päästy keikoille harjoittelemaan keikkariehuntaa lähes ollenkaan. Muutamia klassisia pirunmerkkejäkin näkyi, selvästi muutamia metallimpaa musiikkia kuuntelevia oli myös paikalla. Tästä kirjavasta joukosta huolimatta yleisö tuli hyvin toimeen keskenään ja totteli kaikkia ”Käsiä ylös!”, ja ”Nyt hyppikää!” -komentoja vaihtelevilla tyyleillä yleisen keikkailon vallitessa. Corvus Corax myös todisti jälleen sen, että pitkästä urasta huolimatta vauhti ei ole ainakaan hidastunut vuosien mittaan, sillä sen verran tehokkaasti saksalaisyhtye otti Tavernapihan alueen haltuun.

Tarkasta fanin kuvaamat videot Sverker ja Sauf Noch Ein -kappaleista ja yleisestä meiningistä alta:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy