Countless Goodbyes – Innocent

16-19 vuotiaista porilaisista nuorukaisista koostuva viisihenkinen metalcore yhtye julkaisi vuoden 2010 toukokuussa ensimmäisen EP:nsä ja nyt on vuorossa yhtyeen uran toinen julkaisu, kaksi kappaletta sisällään pitävä ”Innocent” demo.

Demo alkaa nimikkokappaleella nimeltä ”Innocent”, joka löytyy myös yhtyeen MySpace– sivuilta. Ensimmäinen yhtye, joka kappaleesta tulee mieleeni on Porilainen Circle Of Contempt ja etenkin yhtyeen demoaikaiset nauhoitukset. Tämä ei missään nimessä ole huono asia ja kun kappale pääsee alusta pidemmälle huomaa siitä, että nuoresta iästään huolimatta Countless Goodbyesin pojat ovat onnistuneet parsimaan kasaan varsin koukuttavan ja hyvänkuuloisen kappaleen. Ainoana miinuksena kappaleella ovat breakdownit, jotka ainakin allekirjoittaneen mielestä saisivat tulla vähän selvemmin esille kappaleesta eikä vain hukkua muun kappaleen sekaan.

Demon toinen veisu nimeltään ”Take My Hand” jatkaa sitä energistä ja aggressiivista linjaa, mihin ensimmäinen kappale loppui. Se on todella melodinen ja vokalisti Jiri Rantasen huutaminen on paikoittain oikein mallikasta kuunneltavaa. Demolta on pakko mainita myös kitaristit Jancarlo Rodriquez sekä Ilari Ukkola, jotka ovat onnistuneet luomaan varsin tarttuvan ja hyvältä kuulostavan soundin demolle.

Kokonaisuutena ”Innocent” on varsin onnistunut ja koska se on myös tuotettu hyvin on siitä vaikea löytää mitään suuria puutteita tai heikkouksia. Lisää keikkoja soittamalla ja kokemusta kartuttamalla yhtye pystyy varmasti vielä parempaan, joten tulevaisuudessa olisikin tärkeää yhtyeen panostaa entistä enemmän omaperäisyyteen, jotta erottuisi siitä ”massacoresta” mitä Yhdysvalloista tulee markkinoille kokoajan tuutin täydeltä. Muuten kaikenkaikkiaan ihan mukiinmenevä ja hyvä demo kehityskelpoiselta yhtyeeltä.

7 / 10

Kappalelista:

01. Innocent
02. Take My Hand

www.myspace.com/countlessgoodbyes

Kirjoittanut: Arto Mäenpää

Kommentoi julkaisua