Cradle of Filthissä ja Dimmu Borgirissa rumpuja soittaneen Nick Barkerin mielestä death metalista on tullut sielutonta

Uransa aikana muun muassa Dimmu Borgirin, Cradle of Filthin sekä Brujerian riveissä soittanut rumpali Nicholas Barker kertoi hieman mielipiteitään modernista death metalista Overdriven haastattelussa.

Useassa eri bändissä kannutellut ja livenä tuuraillut Barker kertoo, että hänen mielestään moderni death metal on ”sielutonta” ja että siinä keskitytään mahdollisimman nopeaan tempoon.

”Mielestäni siitä [extreme metalista] on tulossa jo liian saturoitunutta, erityisesti death metalista. Ollaan tulossa siihen pisteeseen, jossa kaikki alkaa kuulostamaan samalta. Kolmekymmentä vuotta sitten riffit olivat keskiössä, ja nyt keskitytään siihen, kuinka suuri BPM kappaleella voi olla. Ei enää riffejä, vaan kaikessa on kyse nopeudesta. On todella sääli, että death metal on mennyt siihen. Olen siinä mielessä vanhaa littoa, että mielestäni death metalia olivat ’Altars of Madness’, ’Slowly We Rot’, Possessed, Death ja niin edelleen. Noissa bändeissä oli kyse riffeistä sen sijaan, mitä se nykyään on. Tyylissä on hyvin vähän taiteellista arvoa näinä päivinä. Siitä on tullut lähes sielutonta”, Barker harmittelee.

Kommentoi julkaisua