Creinium – Modern World Tyranny (EP)

Creinium Modern World TyrannyVuoden 2012 alussa perustettu Creinium yhdistää musiikissaan metallin alalajeja laidasta laitaan. Vaikutteita löytyy mm. black, melodic death, death/doom ja progressive metallin saralta. Kesäkuussa 2013 ilmestynyt ”Modern World Tyranny” sisältää neljä biisiä.

Creiniumin musiikille on tyypillistä vahva koskettimien läsnäolo, perinteitä rikkovat kappalerakenteet ja runsaat melodiat. Kappaleet sisältävät välillä jopa yllättäviä tempomuutoksia, joten tätä yhtyettä kuunnellessa ei tule tylsää.

Kappaleet ovat sopivan omaperäisiä ja vyöryvät eteenpäin hyvää tahtia. Demon avausraita ”Uprising” vie mukanaan kosketinsoitinmelodialla, jota kitarat ja rummut säestävät tahdissa. Vokaalit tuovat ajoittain mieleen August Burns Redin, joskin laulu voisi kuulua hieman vahvemmin koskettimien alta. Toisesta, ”Divested Liberty” -kappaleesta löytyy hidas välijakso, jonka jälkeen meno jatkuu taas mahtipontisena. ”The Seventh Seal jatkaa tuttuun tapaan melodioita ja kitarasooloja säästelemättä. Demon viimeinen kappale ”Into The Shadows” on tempoltaan muita kappaleita hieman rauhallisempi, joten se sopii päätösbiisiksi.

Demo on oikein toimiva Creiniumin ensimmäiseksi tuotannoksi. Yhtye nauhoittaa parhaillaan jo uutta musiikkia, ja työnimellä ”Project Utopia” kulkevan neljän kappaleen EP:n on määrä ilmestyä viimeistään ensi vuoden alussa. ”Modern World Tyranny” valittiin hiljattain myös Inferno-lehden kuukauden demoksi – eikä turhaan. Creiniumissa on paljon potentiaalia, ja siitä tullaan kuulemaan vielä paljon.

8/10

Kappalelista:
1. Uprising
2. Divested Liberty
3. The Seventh Seal
4. Into The Shadows

https://www.facebook.com/Creinium

Kirjoittanut: Elina Murto