Crimson Day – Crimson Day

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 27.1.2014

CrimsonDayEP_kansiSaanen esitellä: Crimson Day! Mitähän näillä Tampereen sotureilla on soinut päässä, kun EP:tä ”Crimson Day (EP)” tekivät? Sekoitukseksi on muodostunut kuusi kappaletta eeppisyyden makuisia heavy metal -viisuja täynnä taisteluintoa. Hio siis miekkasi taisteluvalmiiksi.

Tampereella vuonna 2010 yhtye totteli aluksi nimeä Stone Rose, 2012 alter egona toimi SpeedInk, kunnes päädyttiin nykyiseen nimeen ja kokoonpanoon viime vuonna. Keikkoja on ollut muutamia ja muutama on tulossakin bändin internet-sivujen mukaan, mutta fanikunta on melko suurilukuinen – bändi on varmasti lämmittänyt monien sydämiä aikojen saatossa.

Ehkä aavistuksen liian pitkän ”Prelude To Oblivion” -intron jälkeen pärähtää ”Into Oblivion”, joka todellakin päräyttää heavy-asenteellaan fiilikset ilmaan. Asenteellisia riffejä ja tiluttamista, unohtamatta puhtaita, voimakkaita lauluja! Nyt ei perinteisemmän heavy metallin kaavoja ruveta turhaan muovaamaan vaan toimitaan esimerkillisen perinteisesti tässä viitekehyksessä. Kontekstipuoli on myös hyvin hallussa – jos kappaleiden nimet ovat ”Blood Of Heroes” tai ”Struck By A Hammer”, ei bändi voi olla ehdottoman väärässä. Eipä ole autenttinen sankarimusiikki ollut näin tuoreen kuuloista kuin nyt.

EP on eheä kokonaisuus erittäin hyvillä soundeilla, rouheilla kielisoittimilla, soivilla rummuilla ja upeilla laulusovituksilla. Efektileikkejäkin löytyi, mutta ne eivät tee vaikutusta, eivät myöskään muutamat kaihomieliset kohdat tietyissä kappaleissa. Albumin alkuosa on mahtava ja voimakasluonteinen, mutta loppua kohden tuntuu ote vähän lipsuvan, syynä varmaan kappaleiden suurehko määrä tämänkaltaisella formaatilla.

Soolokitaroille sataa täältä suunnasta aplodeja; ne saivat elimen sykkimään ja hien pintaan. Laulu ja sen sovitukset ovat hatunnoston ansainneet, hirveästi ei ”kotipeltomaista” suomiaksenttia ollut havaittavissa, onneksi. Ei ihme, että bändillä menee niin hyvin.

Kuluttakaa seuraava viikonloppu lohikäärmeiden kanssa painien, kuunnelkaa Crimson Dayn EP ja vaikka koko heidän tuotantonsa alusta loppuun kaikissa muodoissaan!

8/10

Kappalelista:

  1. Prelude To Oblivion
  2. Into Oblivion
  3. Blood Of Heroes
  4. Path Of Wisdom
  5. Struck By A Hammer
  6. Forevermore

http://www.crimsonday.com/index.html
https://www.facebook.com/crimson.day.band

Kirjoittanut: Kristian Kankare