Crimson Day kunnioittaa yli 50-vuotiasta Led Zeppeliniä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 21.11.2021

Tamperelainen heavy metal -yhtye Crimson Day on julkaissut coverversion Led ZeppelininImmigrant Song” -kappaleesta. Yhtye haluaa omalla versiollaan kunnioittaa 50 vuotta sitten neljännen studioalbuminsa julkaissutta legendaarista rock-bändiä, jonka vaikutus on ollut yhtyeelle suuri. Kappale on samalla ensimmäinen julkaistu coverbiisi Crimson Dayn historiassa.

Bändi otti tietoisen riskin lähtiessään coveroimaan haastavaa ja tunnettua kappaletta, ja porukalla päätettiinkin, että kappale julkaistaan ainoastaan, jos studioversio todella toimii. Kappale oli ensimmäinen, jota lähdettiin äänittämään tuolloin vielä sessiorumpalina toimineen Juhani Ikosen kanssa. Studiossa ”Immigrant Song” kulki sen verran hyvin, että hyvin äkkiä kävi selväksi, että kappale tullaan julkaisemaan, ja Ikonen kiinnittämään bändin viralliseksi jäseneksi.

Crimson Day halusi kunnioittaa kappaleen alkuperäisiä tekijöitä myös sinkun kansitaiteella. Sinkun kansi on versio ”Mothership”-kokoelma-albumin kansitaiteesta, jolta myös ”Immigrant Song” löytyy. Lisäksi kappaleeseen tehty studiovideo noudattaa kyseisen albumin värimaailmaa.

Crimson Dayn kokoonpanoon kuuluvat Milka Uusitalo (laulu), Ari Balzar (kitara), Jesse Kämäräinen (basso), Janne Rantanen (kitara) ja tänä vuonna bändiin liittynyt Juhani Ikonen (rummut). Vuonna 2013 perustettu yhtye on julkaissut muun muassa kaksi pitkäsoittoa, ja kolmas albumi on parhaillaan miksauksessa ja se tullaan julkaisemaan ensi keväänä. Esimakua uudesta albumista on kuitenkin luvassa jo aiemmin, ja bändi kuvaakin parhaillaan musiikkivideoita tuleviin singlejulkaisuihin.